Εργαστήριο με την εικαστικό Christine Sun Kim σε Αθήνα και Ύδρα

Εργαστήριο με την εικαστικό Christine Sun Kim σε Αθήνα και Ύδρα

Σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η Κριστίν Σουν Κιμ ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά εργάζεται, εκθέτει και δίνει ομιλίες σε πολλά μέρη του κόσμου. Γεννήθηκε κωφή και επικοινωνεί με την Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα. Η δουλειά της θεωρείται καινοτόμα και εστιάζει τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο ως οπτικό φαινόμενο.

Η καλλιτέχνις δουλεύει με μια μεικτή ομάδα καλλιτεχνών: κωφούς και βαρήκοους καλλιτέχνες –εικαστικούς, ηθοποιούς, sound artists, performers, media artists, κ.α.– αλλά και ακούοντες καλλιτέχνες. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον οι συμμετέχοντες πειραματίζονται, συνεργάζονται και εξοικειώνονται με τις ικανότητες και δεξιότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν στην Ύδρα, στις 23-25 Μαΐου, όπου φιλοξενήθηκαν στον Καλλιτεχνικό Σταθμό της ΑΣΚΤ και δούλεψαν πάνω σε έννοιες της επικοινωνίας, της γλώσσας και του ήχου, στον πειραματισμό και τη διερεύνηση διαφορετικών μέσων και υλικών, καθώς και το παιχνίδι με μη συμβατικά είδη τέχνης και τεχνολογίας.

Η συνύπαρξη πολλών αισθήσεων, γλωσσών και πολιτισμικών διαφορών συνέβαλε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση της στενής σχέσης μεταξύ των συμμετεχόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερες ομάδες και δούλεψαν πάνω στα ακόλουθα ερωτήματα σαν αφετηρία της παρουσίασής τους:

1. Ένας ήχος που σας αρέσει και πιστεύετε ότι είναι ωραίος.
2. Ένας ήχος που δεν σας αρέσει και πιστεύετε ότι δεν είναι ωραίος.
3. Ένας ήχος που σας αρέσει αλλά υποψιάζεστε ότι μπορεί να μην είναι ωραίος.
4. Ένας ήχος που δεν σας αρέσει αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι ωραίος.

Μετά από μια βδομάδα ανταλλαγής ιδεών, σχεδιασμού και υλοποίησης, οι τέσσερις ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων τους (εγκατάσταση, performance ή και τα δύο) στη Στέγη, στο κλείσιμο του προγράμματος την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 18:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων ξεκινά μία ώρα πριν την παρουσίαση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

1/3

Δείτε ακόμα:

Αυτές οι διαφημίσεις θα σε ταρακουνήσουν

Η Αθήνα είναι… τζαζ