Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις, «μέχρι να φτάσει βοήθεια στη Γάζα»

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις, «μέχρι να φτάσει βοήθεια στη Γάζα»
SANAA, YEMEN - JANUARY 14: Members of different tribes shout anti-US slogans with guns in hands as they stage a protest against United States' attacks on Yemen's Houthis near Sanaa, Yemen in January 14, 2024. Mohammed Hamoud / Anadolu (Photo by Mohammed Hamoud / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Οι Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να στοχοθετούν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ.

Οι Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να στοχοθετούν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και τα οποία πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα έως ότου φτάσει βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των σιιτών ανταρτών, Αμπντελ-Μάλεκ αλ Χούθι.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της μέχρι να φτάσουν τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της Γάζας», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις της τελευταίας κλιμάκωσης με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία θα αποδειχθούν αντιπαραγωγικές και δεν θα επηρεάση τη «βούληση και την αποφασιστικότητά μας».

Κυρώσεις

Από την πλευρά της, η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων Υεμενιτών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μεταξύ εκείνων στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ο υπουργός Άμυνας των Χούθι Μοχάμεντ Νάσερ αλ Ατίφι και ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Μουχάμαντ Φαντλ Αμπντ αλ Νάμπι.

Κυρώσεις σε τέσσερα άτομα που στήριξαν τις πρόσφατες επιθέσεις των ανταρτών στην Ερυθρά Θάλασσα επέβαλαν και οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ