Έρχεται το Grand Theft Auto 6 – Τα 50 εκατ. views για το trailer και ο στόχος των 8 δισ. δολαρίων

Έρχεται το Grand Theft Auto 6 – Τα 50 εκατ. views για το trailer και ο στόχος των 8 δισ. δολαρίων
Photo: AFP
Συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων games όλων των εποχών, με περισσότερες από 410 εκατομμύρια πωλήσεις

Τη συνέχεια σε ένα από τους πιο δημοφιλείς τίτλους στην ιστορία του gaming, του Grand Theft Auto, ανακοίνωσε την Τρίτη η Rockstar Games, γνωστοποιώντας πως ο έκτος τίτλος της σειράς θα κυκλοφορήσει το 2025.

Σε 10 ώρες από την κυκλοφορία του πρώτου επίσημου trailer στο YouTube το Grand Theft Auto VI είχε καταγράψει ν 50 εκατ. views, ενδεικτικό της ενδιαφερόντος που υπάρχει για το παιχνίδια από την κοινότητα των gamers.

«Το Grand Theft Auto VI +συνεχίζει τις προσπάθειές μας να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού σε εμπειρίες ανοιχτού κόσμου με έντονα καθηλωτική ιστορία», δήλωσε ο ιδρυτής της Rockstar, Σαμ Χάουζερ, στην ανακοίνωση. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να μοιραστούμε αυτό το νέο όραμα με τους παίκτες παντού» συμπλήρωσε.

Το Grand Theft Auto κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997 και συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων videogames όλων των εποχών, με περισσότερες από 410 εκατομμύρια πωλήσεις. Το Grand Theft Auto V, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πριν από 10 χρόνια, έχει πουλήσει περισσότερα από 190 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει αποφέρει έσοδα περίπου 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι μετοχές της Take-Two (μητρικής της Rockstar Games) σημείωσαν άλμα 7,5% μετά την είδηση ότι το trailer θα κυκλοφορήσει σύντομα.

«Έχουμε μιλήσει για την προσδοκία πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές κρατήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Στράους Ζέλνικ σε συνέντευξή του νωρίτερα φέτος.

Το ποσό αυτό θα ισοδυναμούσε με αύξηση κατά 2,8 δισ. δολάρια σε σχέση με αυτό που η εταιρεία δημιούργησε στο οικονομικό έτος 2023, το οποίο έληξε τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: