HOL: Αύξησε την κερδοφορία της το α’ εξάμηνο

HOL: Αύξησε την κερδοφορία της το α’ εξάμηνο

Έσπασε το φράγμα των 500.000 συνδρομητών η εταιρεία.

Αύξηση 3,4% της λειτουργικής κερδοφορίας στα 34,7 εκατ. ευρώ, μείωση του τραπεζικού δανεισμού κατά 8,7 εκατ. ευρώ και αύξηση των πελατών κατά 4,5% είναι ότι μπορεί να κρατήσει κάποιος από τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η HOL.

Αναλυτικότερα τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 112,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 8,1% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Η πτώση οφείλεται σύμφωνα με την εταιρεία στην κατά 75% μείωση των τελών τερματισμού προς κινητά και σταθερά, η οποία επηρέασε αρνητικά τα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν αύξηση 3,4% και διαμορφώθηκαν σε 33,6%, ενώ σημαντική ήταν η μείωση του κόστους αποσβέσεων κατά 4,8 εκατ. ευρώ και του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 2,6 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάσει κέρδη προ φόρων ύψους 603 χιλ. ευρώ από ζημιές 7,8 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2012.

Σε ότι αφορά τους συνδρομητές, η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρείας στο τέλος του α΄εξαμήνου του 2013 ανήλθε σε 509.287 πελάτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2012 και εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 27,5% ελαφρά μειωμένο σε σχέση με την περσινή περίοδο (27,9%).

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2013 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κ. Αντώνης Κεραστάρης ανέφερε: « Στο β’ τρίμηνο του 2013 η HOL συνέχισε να αναπτύσσεται και να επενδύει σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, σε πείσμα των καιρών. Ενισχύσαμε, περαιτέρω, την κερδοφορία της εταιρείας μας σε επίπεδο προ φόρων, ενώ καταλάβαμε και την πρώτη θέση σε καθαρές νέες συνδέσεις στην αγορά. Καταφέραμε να απορροφήσουμε την μείωση των εσόδων από τα χαμηλότερα τέλη τερματισμού, ενισχύοντας την λειτουργική μας κερδοφορία και να επιστρέψουμε καθαρή και διαχρονική αξία στους πελάτες μας μέσα από τις αυξημένες επενδύσεις, αντί για ευκαιριακές προσφορές. Παράλληλα συνεχίσαμε να βελτιώνουμε την χρηματοοικονομική μας θέση, μειώνοντας τον συνολικό μας δανεισμό και τις υποχρεώσεις προς τρίτους».

Διαβάστε ακόμη: Ο Alibaba σε νέες περιπέτειες