ΕΣΒΕΠ: Δεν έχει υπάρξει καμία ανατίμηση

ΕΣΒΕΠ: Δεν έχει υπάρξει καμία ανατίμηση

«Η αγορά, οι προμηθευτές και τα σούπερ μάρκετ φροντίζουν για την επάρκεια της αυξημένης ζήτησης των ημερών λόγω των γνωστών γεγονότων».

Με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) κ. Νίκος Καραγεωργίου επιβεβαιώνει πως δεν υπήρξε ανατίμηση καμία ανατίμηση στα προϊόντα τα τελευταία 24ωρα: «η αγορά, οι προμηθευτές και τα σούπερ μάρκετ φροντίζουν για την επάρκεια της αυξημένης ζήτησης των ημερών λόγω των γνωστών γεγονότων», δήλωσε ο κ. Καραγεωργίου και προσέθεσε: «ουδεμία ανατίμηση έχει υπάρξει, ούτε από πλευράς προμηθευτών, ούτε από πλευράς σούπερ μάρκετ».

«Όσες προσφορές προϊόντων υπήρχαν στα ράφια πριν από τη Παρασκευή συνεχίζονται απρόσκοπτα. Οι προμηθευτές και το λιανεμπόριο με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζει τα εφιαλτικά και δραματικά γεγονότα που ζει η πατρίδα», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Η κατάσταση στη χώρα μας μετεξελίχθηκε σε δραματική. Παίζεται το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.»

Αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου ο κ. Καραγεωργίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Πρέπει όλος ο ελληνικός λαός την Κυριακή να ψηφίσει ΝΑΙ ώστε να απομακρύνει την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι μπορούμε να παραμείνουμε σ΄αυτή την ισχυρή σύμπραξη κρατών και σταδιακά με την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης και της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα χρέους παράγοντας υπεραξίες».

Τέλος σημείωσε ότι «σε αντίθετη περίπτωση ας ληφθεί υπόψη ότι εξαρτώμεθα κατά 82% από εισαγωγείς. Εύκολα λοιπόν συμπεραίνει κανείς τι ελλείψεις θα προκύψουν σε όλα τα αγαθά (φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα) από ένα υποτιμημένο νόμισμα κατά 50-70%».