ETE: Εντός του έτους η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

ETE: Εντός του έτους η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ομίλου όπως ανέφερε στο Reuters o Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Εντός του 2017 αναμένεται η Εθνική Τράπεζα να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής της στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσή της.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο επικεφαλής του ομίλου, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. «Είναι γνωστό ότι από επιχειρηματικής σκοπιάς, θα θέλαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική. Ωστόσο, αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης και πρέπει να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας. Είναι μια συνεχής διαδικασία και βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής.

Η τράπεζα προσέλαβε τον περασμένο μήνα τις Goldman Sachs και Morgan Stanley ως σύμβουλους για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πώληση είπε ότι αναμένει να γίνει μέσα στο έτος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Εθνική Τράπεζα πούλησε την περασμένη εβδομάδα έναντι 610 εκατ. ευρώ, στην βελγική KBC, την θυγατρική τραπεζική της μονάδα UBB στην Βουλγαρία.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός όμιλος, με παρουσία στη Σερβία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, την Ρουμανία και την Κύπρο σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα ποντάρει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία.

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένες χώρες, αλλά υπάρχει ακόμη μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσης», ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα είναι σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. «Εως τώρα, οι επιδόσεις μας δείχνουν ότι είμαστε σε τροχιά. Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα ήπιο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα πετύχουμε τους στόχους», τόνισε.