Η εταιρεία που έφερε την Rihanna στην Ελλάδα βλέπει μπροστά

Η εταιρεία που έφερε την Rihanna στην Ελλάδα βλέπει μπροστά

Μια συνεργασία της βρετανικής αλυσίδας ενδυμάτων River Island με τη διάσημη τραγουδίστρια που δε μοιάζει με τις άλλες. 

Τι μπορείς να κάνεις αν είσαι μία μικρομεσαία αλυσίδα της Βρετανίας και δεν έχεις το budget να κάνεις το βήμα παραπάνω; Όταν δεν μπορείς να βάλεις καταχωρήσεις στα περιοδικά μόδας, ούτε να παίζει η διαφήμιση σου στα νεανικά κανάλια μέχρι να σε μάθουν όλοι οι πιθανοί πελάτες σου; Aκόμη και να είχες κεφάλαια να δαπανήσεις για προώθηση πόσο γρήγορα θα έκανες απόσβεση όταν διαθέτεις καμιά 300 καταστήματα με τα 250 από αυτά να βρίσκονται στην Βρετανία και τα άλλα 25 στην γειτονική Ιρλανδία;

Δύο θηλυκά μυαλά που μπορεί να μην έχουν πτυχία στο marketing, αλλά έχουν βασικές γνώσεις γύρω από τα επιχειρηματικά, βρήκαν την απάντηση μεταξύ τυρού και αχλαδιού σε ένα φιλικό δείπνο δίπλα στο κύμα στα Μπαρμπάντος. Στην μία πλευρά του τραπεζιού καθόταν η Monica Braithwaite, πρώην λογίστρια , μητέρα και τα τελευταία χρόνια μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας Rihanna και στην άλλη η Vanessa Lewis, σύζυγος του Bernard Lewis ιδιοκτήτη της βρετανικής αλυσίδας ενδυμάτων River Island (σ.σ. για χάρη της οποίας θέσαμε τα ερωτήματα στην αρχική παράγραφο).

Διαβάστε ακόμη: Ο «βασιλιάς» των μαγιό στη Σκανδιναβία είναι Έλληνας!

Το τι ακριβώς συζητήθηκε εκείνο το βράδυ πριν από δύο περίπου χρόνια το ξέρουν ελάχιστοι, σημασία έχει ότι οι δύο γυναίκες μπορεί να είναι υπερήφανες ότι δημιούργησαν μία από τις πιο πολυσυζητημένες καμπάνιες στην ιστορία την μόδας. Ή για να το θέσουμε καλύτερα στην ιστορία της μόδας στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης.

1/4

Όσοι απλώς πρόσεξαν την ποπ σταρ σε ορισμένες σέξι πόζες στην Ελούντα το πιθανότερο είναι ότι τους ξέφυγε ότι παρακολουθήσαμε μια επανάσταση στον χώρο της εμπορικής προώθησης. Ένα αεροπλάνο, τέσσερις προορισμοί (Εμιράτα, Ελλάδα, Ισραήλ, Ν. Αφρική) μέσα σε μία εβδομάδα και ένας λογαριασμός στο Instagram που τον ακολουθούν 10.210.000 άνθρωποι, όσο δηλαδή ο πληθυσμός της Ελλάδας έγραψαν την περασμένη εβδομάδα μια λαμπρή σελίδα στην βίβλο του marketing.

Χρονοβόρες καμπάνιες που θα περνούσαν μέσα από εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων, Γραφεία Τύπου, εμπορικά τμήματα εκδοτικών εταιρειών, αρχισυντάκτες και δημοσιογράφους για να φθάσουν στο τελικό κοινό, με αμφίβολο αποτέλεσμα, παρακάμφθηκαν με μερικές δεκάδες upload που έγιναν από ένα κινητό τηλέφωνο…

Instagram: Η νέα…Μούσα της μόδας!

Δεν υπήρξε ιστότοπος στον χώρο της μόδας, της μουσικής, του νεανικού κοινού ακόμη και των γενικών ειδήσεων που να μην αναδημοσίευσε, όχι απλώς δωρεάν αλλά και με ενθουσιασμό, τις φωτογραφίες από τα βήματα της Rihanna να φοράει τα ρούχα που σχεδίασε για λογαριασμό της River Island. Ρούχα και αξεσουάρ που πέρα από τα λιγοστά της καταστήματα προωθούνται κυρίως από το on line κατάστημα της σε όλο τον κόσμο, σε χώρες και ηπείρους που δεν έχει φυσική παρουσία. Η νέα συλλογή αναμένεται να βγει στις 7 Νοεμβρίου και φυσικά έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες η ροή των οποίων δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγή της.

Κοινώς τεχνικές που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας εισέρχονται πλέον πιο δυναμικά και στον χώρο του ενδύματος. Συμπέρασμα; Δεν θέλει (πολύ) χρήμα και κόπο, θέλει τρόπο.