Eterna Energy app: Η καινοτομία και η γνώση σε μία εφαρμογή για την ενεργειακή αυτονομία

Eterna Energy app: Η καινοτομία και η γνώση σε μία εφαρμογή για την ενεργειακή αυτονομία
Η εταιρεία που πρωτοπορεί στην πράσινη ανάπτυξη και αναβαθμίζει τον κλάδο της.

Η Eterna είναι μια νέα καινοτόμα νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εταιρεία ιδρύθηκε από πτυχιούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρονικούς και πτυχιούχους διοίκησής επιχειρήσεων με σκοπό να κεφαλοποιήθει η εμπειρία και να επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία υλοποίησης έργων πράσινης ενέργειας.

Οι ιδρυτές της έχουν ενεργή παρουσία στο χώρο τα τελευταία 15 έτη με έργα που αφορούν εγκαταστάσεις σε τοποθεσίες μη ηλεκτροδοτούμενες, πολυτελείς κατοικίες, βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις με υψηλές ενεργειακές ανάγκες και κτήρια κοινής ωφέλειας.

Κυρίοι πελάτες είναι ιδιώτες και επιχειρήσεις που σκοπεύουν να κάνουν το επόμενο βήμα ενεργειακής μετάβασης μέσω της εταιρίας μας με την χρήση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνικών εργαλείων, εφαρμογών e-commerce και υπηρεσιών εγκατάστασης, αναβάθμισης και συντήρησης συστημάτων.

Η Eterna είναι μια πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα από την αρχική ενημέρωση και καταγραφή των ενεργειακών αναγκών του πελάτη μέχρι την υλοποίηση του έργου και την σύμβαση συντήρησης του.

Στόχος της επιχείρησης είναι οι πελάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό για τις διαθέσιμες κατηγορίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, είτε με δυνατότητα επιδότησης μέσω του προγράμματος της ευρωπαϊκής ένωσης Repowereu ή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που προσφέρονται στους πελάτες είναι το διασυνδεδεμένο σύστημα net metering, το αυτόνομο φωτοβολταικο σύστημα και το σύστημα AC Coupling.

Αξιολογώντας τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και συγκρίνοντας τες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος, η Eterna μπορεί να προσφέρει ιδανικές λύσεις ενεργειακής μετάβασης, ανά περίσταση: είτε πρόκειται για ιδιωτική κατοικία, είτε για εταιρικές κτιριακές εγκαταστάσεις είτε για κτίρια κοινής ωφελείας.

Η Eterna όμως συνεισφέρει στις ανάγκες της αγοράς ακόμα περισσότερο, με τη δημιουργία της νέας, καινοτόμας, εφαρμογής διαστασιολόγησης που έχει σχεδιάσει. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης είναι σε θέση να διαμορφώσει με πολύ απλά βήματα το ιδανικό σύστημα με βάση τις ανάγκες του και να προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα διασφαλίζοντας έτσι τη διαθεσιμότητα. Πρόκειται για μια πραγματικά επαναστατική λύση αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο, και την πολυπλοκότητα, με την οποία οι αντίστοιχες διαδικασίες διαδραματίζονται μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή διευκολύνει τον χρήστη να κατανοήσει τι ενεργειακό, αλλά ταυτόχρονα, και τι οικονομικό αντίκτυπο έχουν οι επιλογές του, προσφέροντας του έτσι το ευνοϊκό πλεονέκτημα να μπορεί να εντοπίζει ποιες καταναλώσεις είναι πιο δαπανηρές και ποιες όχι. Μπορεί επιπλέον να προσθέσει ή να αφαιρέσει καταναλώσεις, καθώς ακόμη και να επιλέξει σε ποια εποχή επιθυμεί το σύστημα του να λειτουργεί.
Με την τελική επιλογή του ιδανικού συστήματος ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί από το πιστοποιημένο δίκτυο εγκαταστατών που διαθέτει η εταιρεία και να επιλέξει κάποιο από τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν οι συνεργαζόμενες, με την εταιρεία, τράπεζες.

Με αυτόν τον τρόπο, η Eterna υπόσχεται να αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τους πελάτες της.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου.