Έτοιμα για κυκλοφορία είναι τα νέα κράνη εικονικής πραγματικότητας του Facebook

Έτοιμα για κυκλοφορία είναι τα νέα κράνη εικονικής πραγματικότητας του Facebook
epa07538823 Sean Liu of Facebook demonstrates the uses of Oculus Quest and Oculus Rift S during the keynote F8 Facebook Developer Conference at the McEnery Convention Center in San Jose, California, USA, 30 April 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα Oculus Rift S και Quest VR έχουν παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθε η στιγμή της έναρξης της εμπορικής τους πορείας στην αγορά.

Η εμπορική διάθεση ξεκινά για τα κράνη εικονικής πραγματικότητας της Oculus, η οποία ανήκει στο Facebook. Τα Oculus Rift S και Quest VR έχουν παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθε η στιγμή της έναρξης της εμπορικής τους πορείας στην αγορά.

Το Oculus Quest είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εικονικής πραγματικότητας, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835. Έχει οθόνη τεχνολογίας OLED, με ανάλυση 2880×1600 pixels, πράγμα που σημαίνει ότι το κάθε μάτι μπορεί να βλέπει εικόνες ανάλυσης 1440×1600 pixels. Η συχνότητα ανανέωσης της οθόνης είναι τα 72 Hz.

epa07538590 Mark Zuckerberg, CEO and co-founder of Facebook introduces Oculus Rift S during the keynote F8 Facebook Developer Conference at the McEnery Convention Center in San Jose, California, USA, 30 April 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κράνος αυτό θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, η μία εκ των οποίων θα έχει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64 GB, ενώ η άλλη θα έχει εσωτερική μνήμη 128 GB. Στις ΗΠΑ, η τιμή διάθεσης στην αγορά θα είναι 399 και 499 δολάρια, αντίστοιχα.

Το Oculus Rift S είναι πιο ισχυρό από το Quest. Η βασική χρήση στην οποία προορίζεται το εν λόγω κράνος είναι το Virtual Reality gaming. Έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη Lenovo, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία σημειώνει πως έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία εμβύθισης. Για το σκοπό αυτό έχει δοθεί έμφαση στο κομμάτι της οθόνης, η οποία έχει ανάλυση 2560×1440 pixels, μία ανάλυση που υπόσχεται πράγματι πολύ χορταστικές εικόνες.

epa07538995 Attendees try out the Oculus Rift S in the Exhibit Hall during the F8 Facebook Developer Conference at the McEnery Convention Center in San Jose, California, USA, 30 April 2019. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι φακοί Fresnel με την οθόνη LCD, βοηθούν στην καταπολέμηση των φαινομένων της θαμπάδας, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η μητρική της Oculus, δηλαδή το Facebook, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε αυτή την περίπτωση, οι οθόνες του Rift S προσφέρουν κατά 42% περισσότερα pixels από το κράνος που αντικαθιστά. Αυτό το γεγονός δείχνει τον σαφή gaming προσανατολισμό που έχει το Oculus Rift S, καθώς θέλει να προσφέρει μία όσο το δυνατόν πιο ζωντανή απεικόνιση του εικονικού κόσμου.