Έτσι η Amazon κατάφερε να έχει τη διπλάσια αξία από την Walmart

Έτσι η Amazon κατάφερε να έχει τη διπλάσια αξία από την Walmart
Photo:

Καθώς δείχνουν τα πράγματα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι μετοχές του βασιλιά του ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο σήμερα έχει εξελιχθεί και σε γίγαντα του cloud computing, drone εταιρεία, αεροπορική επιχείρηση εμπορευματικών μεταφορών και στούντιο του Χόλιγουντ, αυξήθηκαν πάνω από 900 δολάρια για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη.

Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη πρωτιά για την εταιρεία. Πλέον, η αξία της Amazon ξεπερνά τα 430 δισ. δολάρια, ένα ποσό διπλάσιο από την αγοραία αξία της αντιπάλου της Wal-Mart, της οποίας η κεφαλαιοποίηση φτάνει μόλις τα 220 δισ. δολάρια.

Στην κορυφή παραμένουν οι Apple, Alphabet και Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζεφ Μπέζος κατάφερε να καταστήσει την εταιρεία πιο πολύτιμη από το Facebook και την Berkshire Hathaway του Γουάρεν Μπάφετ.

Η αξιοσημείωτη αυτή επιτυχία της Amazon, ωστόσο, δεν έχει δυσαρεστήσει μόνο τις παραπάνω εταιρείες, αλλά και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως το Macy’s, το Sears, το Target και το Kohl’s. Πολλοί αναλυτές, μάλιστα, υποστηρίζουν θερμά ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της και να γίνει ηγέτης της ψηφιακής διαφήμισης αφήνοντας πίσω της την Google και τη Facebook.

Παράλληλα, οι επενδυτές είναι εξίσου ενθουσιασμένοι για την επιτυχία που έχει σημειώσει το Echo της Amazon, θεωρόντας ότι το ράλι των μετοχών θα συνεχιστεί.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα συν ένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Amazon σήμερα