Έτσι θα βρείτε τον καλύτερο συνεργάτη για την εταιρεία σας

Έτσι θα βρείτε τον καλύτερο συνεργάτη για την εταιρεία σας

Η ομάδα είναι το παν. Γι αυτό φροντίστε να είναι η καλύτερη δυνατή.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε ως επιχειρηματικός ηγέτης είναι να βρείτε τη σωστή ομάδα για να σας βοηθήσει να τρέξετε την επιχείρησή σας – συν-ιδρυτές, διευθυντές και επιχειρηματικούς εταίρους. Όλοι τους παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στο πώς η εταιρεία σας θα έχει μια ανοδική πορεία.

Δεν υπάρχουν κανόνες για το τι κάνει έναν επιχειρηματικό εταίρο καλό, αλλά οι άνθρωποι (ή οι εταιρείες) που επιλέγει κανείς για να εργαστεί μαζί τους μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

Ο τέλειος επιχειρηματικός εταίρος έχει ακριβώς τις ίδιες αξίες με εσάς, αλλά ακριβώς τις αντίθετες δυνάμεις.

Η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον καλό και κάποιον πραγματικά απίστευτο μπορεί να σημαίνει η διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα που δουλεύει καλά μαζί και μια ομάδα που συμπληρώνει πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή διαφορά, αλλά μια ομάδα ανθρώπων που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον μπορεί να έχει λειτουργήσει ευεργετικά στην επιχείρηση σας.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο βρίσκουμε τους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες έχει μετατοπιστεί σε μακρο-επίπεδο. Έχει περάσει ο καιρός που οι προσλήψεις γίνονταν από τυχαίες γνωριμίες ή προσωπικές χάρες. Οι εταιρικές σχέσεις δεν αποτελούν συναλλαγές πια – πρόκειται για τη σχέση δύο πλευρών που έχουν ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για να ενισχύσει ο ένας τον άλλον.

Όταν αναζητάτε ένα νέο επιχειρηματικό εταίρο, ψάχνετε για κάποιον που να μοιράζεται το όραμά σας για την επιχείρηση, αλλά να υπερέχει στις περιοχές που εσείς υστερείτε. Ο εντοπισμός των ατόμων με συμπληρωματικές προσεγγίσεις «εγγυάται» την ισορροπία εντός εταιρείας.

Ας δούμε πώς να διαλέξετε τον συνεργάτη σας.

Βασιστείτε στο δίκτυο σας

Αν υπάρχουν άνθρωποι που σέβεστε και εκτιμάτε, ζητήστε τη βοήθεια τους. Εμβαθύνετε σε αυτές τις προσωπικές συνδέσεις νωρίς για να αποδώσουν αργότερα, και γιατί όχι να οδηγήσουν σε νέες συνεργασίες.

Να είστε ανοιχτοί σε νέα πράγματα

Διαλέξτε συνεργάτες που μπορούν να δουν πράγματα τα οποία ενδεχομένως δεν είναι προφανή σε εσάς. Ακούστε τους ακόμα κι αν οι ιδέες τους σας ακούγονται παράξενες στην αρχή. Αυτές οι ιδέες θα μπορούσαν να έχουν όφελος για την επιχείρησή σας στο τέλος, με έναν τρόπο που ποτέ δεν είχατε σκεφτεί.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Οι επαγγελματικές σχέσεις δεν είναι διαφορετικές απ’ τις προσωπικές – χρειάζονται και αυτές δουλειά. Στην αρχή μπορεί να μιλάτε με τις ώρες για τις ιδέες σας, στη συνέχεια ομως θα δείτε πως πρέπει να δουλέψετε πιο σκληρά ειδικά σε πιο δύσκολα θέματα που απαιτούν συζητήσεις. Οι συζητήσεις αυτές πρέπει να γίνουν και θα δείτε πως θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να σας κρατήσει ενωμένους σαν ομάδα.