ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.: Ηγετικά μερίδια, υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, σημαντικές πρωτοβουλίες ESG

ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε.: Ηγετικά μερίδια, υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, σημαντικές πρωτοβουλίες ESG
Η ΜΕΓΑ αποτελεί τον ηγέτη του κλάδου της στην Ελλάδα, καθώς και τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων προσωπικής υγιεινής στη Ν. Ευρώπη.

Η ΜΕΓΑ, με προσήλωση στη διαρκή της εξέλιξη, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής φροντίδας στην Ευρώπη. Υλοποιώντας αδιάλειπτα το επενδυτικό της πλάνο, διατηρεί το 100% της παραγωγής της στην Ελλάδα, ενώ έχει στην καρδιά της στρατηγικής της τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, εφαρμόζοντας στοχευμένες ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG).

Κόντρα στο ασταθές περιβάλλον, η ΜΕΓΑ συνεχίζει να καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σημειώνοντας το 2021 για άλλη μια φορά άνοδο τζίρου και ενίσχυση των ηγετικών μεριδίων της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Μέσα από τη δραστηριότητά της συνεισφέρει στην οικονομία, στην ανάπτυξη και στην επιχειρηματικότητα της χώρας, υποστηρίζοντας εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Η ΜΕΓΑ επενδύει κάθε χρόνο σε προηγμένα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας και σε μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής. ‘Έτσι, η εταιρεία διασφαλίζει συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων της, λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων άριστης ποιότητας και ανάπτυξη πωλήσεων σε αγορές υψηλών απαιτήσεων.

Ισχυρό Επενδυτικό πλάνο

Μέσα στη χρήση 2021 η εταιρεία πραγματοποίησε επενδύσεις σε ακίνητα, μηχανολογικό εξοπλισμό και λοιπά ενσώματα περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 24 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 210 εκατ. ευρώ το διάστημα 2000 – 2021 στη χώρα μας σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου, επιλέγοντας πάντα με βάση τα υψηλότερα διεθνή standards προϊοντικής ποιότητας και ασφάλειας. Την τελευταία διετία επένδυσε σε νέες αποθήκες, σε επιπλέον γραμμές παραγωγής αντισηπτικών προϊόντων, καθώς και σε νέες γραμμές παραγωγής χειρουργικών μασκών. Οι νέες γραμμές παραγωγής και οι πρώτες ύλες είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ διασφαλίζουν ανέπαφη παραγωγή σε όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας του προϊόντος.

Η 100% ελληνική εταιρεία τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, υλοποιώντας σημαντικές ESG πρωτοβουλίες.

Εξαγωγική Δύναμη με παρουσία σε 4 ηπείρους

Η ΜΕΓΑ αποτελεί ισχυρή δύναμη στον τομέα της και στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ελληνική καινοτομία μπορεί να έχει ελληνική ταυτότητα, αλλά και διεθνές διαβατήριο. Η εξωστρεφής στρατηγική και η στόχευση της ΜΕΓΑ σε νέες αγορές έχουν συμβάλλει ώστε να επιτύχει δεκαπλασιασμό των εξαγωγών της το διάστημα 2010 – 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία των βρεφικών πανών και πιο συγκεκριμένα τα Babylino Sensitive βρίσκεται ανάμεσα στα 56 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα.

Ηγετικά μερίδια

Η ΜΕΓΑ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της. Το συνολικό μερίδιο της εταιρείας στις κατηγορίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής όπου δραστηριοποιείται διαμορφώθηκε στο 50,2%, βάσει Nieslen IQ, Corporate share YTD Ιανουάριος – Οκτώβριος 2022 (αξία), κατατάσσοντας για άλλη μια χρονιά την 100% ελληνική εταιρεία στη θέση του αδιαμφισβήτητου leader της κατηγορίας.

Η Βιώσιμη ανάπτυξη στην καρδιά της στρατηγικής της

Η εταιρεία λειτουργεί καθημερινά με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για την Κοινωνία και τους ανθρώπους της, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, υλοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες για τους πυλώνες ESG, με εξειδικευμένα σχέδια δράσης και μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων, η ΜΕΓΑ σχεδίασε και υλοποιεί το στρατηγικό πρόγραμμα βιωσιμότητας Act Green με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους, με το οποίο εντείνει περαιτέρω τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες, ελεγμένες από αξιόπιστους φορείς πιστοποίησης. Επιπλέον, η ΜΕΓΑ αναδείχθηκε πρόσφατα 1 από τις 20 ελληνικές επιχειρήσεις «CHANGE THE WORLD» του Fortune Greece. Τα κριτήρια και η μεθοδολογία που καθιερώθηκαν από την αμερικανική έκδοση ανέδειξαν τις επιχειρήσεις εκείνες που «αλλάζουν τον κόσμο», καθώς προσαρμόζονται με ταχύτητα στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι παγκόσμιες προκλήσεις και εφαρμόζουν έμπρακτα τις υποσχέσεις τους, κόντρα στο εξαιρετικά αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα, η ΜΕΓΑ συνδράμει εδώ και χρόνια στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, υλοποιώντας πολυετή προγράμματα ουσιαστικής στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς. Στη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία υλοποίησε σημαντικές δωρεές σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μεγάλων νοσοκομείων της χώρας (Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο, Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά κ.ά.), με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία λειτουργεί με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της την βιωσιμότητα μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια Αξία για το Περιβάλλον και την Κοινωνία.

*Το κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 23/12.