Ευρωπαϊκή συμφωνία επί της αρχής για ένα 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ευρωπαϊκή συμφωνία επί της αρχής για ένα 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Photo:
«Ένα από τα ευρύτερα που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ».

Οι Πρέσβεις της ΕΕ συμφώνησαν επί της αρχής για ένα 13ο πακέτο κυρώσεων στο πλαίσιο της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αυτό το πακέτο είναι «ένα από τα ευρύτερα που έχουν εγκριθεί από την ΕΕ».

Θα υποβληθεί σε γραπτή διαδικασία και θα εγκριθεί επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης κάλεσε το Ρώσο Πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εκφράσει την οργή της και να ζητήσει διαφανή διεθνή έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης κάλεσε το Ρώσσο Πρέσβη στην ΕΕ για να εκφράσει την οργή της και να ζητήσει διαφανή διεθνή έρευνα για τις συνθήκες του ξαφνικού θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κεντρική Ασία, την περιφερειακή συνεργασία και τον ΟΑΣΕ Μίκαελ Σίμπερτ κάλεσε τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΕΕ Κίριλ Λογκβίνοβ στις Βρυξέλλες.

Η πλευρά της ΕΕ εξέφρασε την οργή της για τον θάνατο του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, για τον οποίο την τελική ευθύνη έχουν ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι ρωσικές αρχές.

Η ΕΕ κάλεσε τη Ρωσία να επιτρέψει μια ανεξάρτητη και διαφανή διεθνή έρευνα για τις συνθήκες του ξαφνικού θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Προέτρεψε τη Ρωσία να παραδώσει το σώμα του στην οικογένειά του χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και να επιτρέψει στην οικογένειά του να κάνει την κηδεία του.

Κατά την κλήση του Ρώσου διπλωμάτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος Σίμπερτ επανέλαβε ότι η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους άλλους πολιτικούς κρατούμενους, καθώς και όλους όσοι συλλαμβάνονται σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία όταν αποτίουν φόρο τιμής στον Αλεξέι Ναβάλνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: