Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αίρεται η βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αίρεται η βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή
epa10571939 European Parliament’s former vice president Eva Kaili arrives home after being released from the Haren Prison in Brussels, Belgium, 14 April 2023. Kaili, who was dismissed in December 2022 over allegations of corruption, was released from jail and moved to house arrest on 14 April. EPA/OLIVIER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υπόθεση για την οποία ήρθη η ασυλία της δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο «Qatargate».

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά στη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την υπόθεση είχε κινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το Δεκέμβρη του 2022, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Η υπόθεση για την οποία ήρθη η ασυλία της κ. Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο «Qatargate».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: