Η Ευρωζώνη σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% στο α’ τρίμηνο του 2017

Η Ευρωζώνη σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% στο α’ τρίμηνο του 2017

Αντιθέτως οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 0,7% και πρόκειται για την πιο αδύναμη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2014. 

Η οικονομία της Ευρωζώνης ξεκίνησε το 2017 με εύρωστο ρυθμό ανάπτυξης, πολύ υψηλότερο από αυτόν των ΗΠΑ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,7% σε ετήσια βάση. Οι εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο αντιστοιχούν σε έναν ρυθμό ανάπτυξης 1,8% για το σύνολο του 2017, ενώ ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ ήταν 0,7% στο ίδιο διάστημα, που είναι η πιο αδύναμη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2014. 

Η Eurostat αναθεώρησε ανοδικά και τον ρυθμό ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 και συγκεκριμένα στο 0,5% από 0,4%. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν 1,8% έναντι 1,7% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης προήλθε κυρίως από την εγχώρια κατανάλωση και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.