«Εξαφανίστηκαν» τα… χρέη των Google, Meta και Tiktok στη Ρωσία

«Εξαφανίστηκαν» τα… χρέη των Google, Meta και Tiktok στη Ρωσία
Photo: pixabay.com
Εξακολουθούν να υφίστανται τα πρόστιμα σε X και Twitch.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τα ρωσικά δικαστήρια στις εταιρείες Google και YouTube της Alphabet, Meta, TikTok και Telegram φαίνεται να έχουν διευθετηθεί, καθώς οι εταιρείες δεν είναι πλέον εγγεγραμμένες ως οφειλέτες στη βάση δεδομένων των κρατικών δικαστικών επιμελητών.

Ωστόσο, η βάση δεδομένων, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters την Τετάρτη, εξακολουθεί να περιλαμβάνει τις X (πρώην Twitter) και Twitch, με πρόστιμα συνολικού ύψους 51 εκατομμυρίων ρουβλίων (560.730 δολάρια) και 23 εκατομμυρίων ρουβλίων (252.879 δολάρια), αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έχει έρθει σε αντιπαράθεση με ξένες εταιρείες τεχνολογίας για αυτό που θεωρεί παράνομο περιεχόμενο και την αποτυχία αποθήκευσης των δεδομένων των χρηστών σε τοπικό επίπεδο, σε υποβόσκουσες διαμάχες που εντάθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Μετά την εισβολή, το Twitter και το Facebook και το Instagram της Meta Platforms μπλοκαρίστηκαν, ενώ το YouTube που ανήκει στην Google έγινε ιδιαίτερος στόχος της οργής του ρωσικού κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: