Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Μιχάλη Λιάπη

Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Μιχάλη Λιάπη

Κανένα ελαφρυντικό δεν διέκρινε ο εισαγγελέας στον πρώην υπουργό που συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δεν «χαρίστηκε» στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη και αποφάσισε την επιβολή ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως εις βάρος του αφού συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.

Ο Μ. Λιάπης, που δεν προσήλθε στη δίκη του, έλαβε επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ, καθώς το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Διαβάστε ακόμη: Στον Εισαγγελέα με χειροπέδες ο Μιχάλης Λιάπης

Πριν την ανακοίνωση της απόφασης, ο εισαγγελέας έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του κ. Λιάπη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία, από ανοησία… αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», όπως είπε ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά. Τόνισαν μάλιστα ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος. Ανέφεραν, επίσης, ότι η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφείλεται σε απαξίωσή του, αλλά στο γεγονός ότι «απ’ έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Διαγράφηκε από τα μητρώα της ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης