Εξαγοράζει η Disney το BuzzFeed;

Εξαγοράζει η Disney το BuzzFeed;

Πρόθυμη να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την ιστοσελίδα που προσελκύει χιλιάδες μοναδικούς χρήστες, φαίνεται η εταιρεία. 

Όταν πέρυσι η Disney έκανε μια έρευνα αγοράς με πιθανούς εξαγοράσιμους στόχους, είχε απορρίψει την ιστοσελίδα BuzzFeed. Για εκείνη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια σελίδα με αστείες ειδήσεις.

Όλα αυτά, βέβαια, άλλαξαν όταν ανακοινώθηκαν τα κέρδη της αναπτυσσόμενης εταιρείας ψηφιακών μέσων. Τα έσοδα της τάξεως του 1 δις. δολαρίων έκαναν τους υπεύθυνους της Disney να κοιτάξουν ξανά την επιλογή της εξαγοράς του σάιτ.

Από τη στιγμή που το σάιτ έκανε το ντεμπούτο του το 2006 , το BuzzFeed έχει περισσότερους από 400 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο , ενώ προσελκύει περισσότερους από 130 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, μάλιστα, η εταιρεία αύξησε κατά 19.300.000 τις χρηματοδοτήσεις των επενδυτών, κάτι που οδήγησε σε συνολικές αυξήσεις ύψους 46 εκατ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, περίπου, η Disney ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Maker Studios για εξαγορά της ιστοσελίδας έναντι 500 εκατ. δολάρια και δέσμευση για επιπλέον πληρωμές 450 εκατ. εάν επιτευχθούν οι επιθετικοί στόχοι ανάπτυξης.
Τόσο οι υπεύθυνοι της Disney και του BuzzFeed έχουν αρνηθεί να κάνουν κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα του αμερικάνικου Fortune.

Διαβάστε ακόμα:

H Disney πληρώνει 950 εκατ. δολάρια για να μπει στο Youtube

Υπηρεσία streaming ξεκινά η Disney

To πρώτο βίντεο στην ιστορία του YouTube