«Έξυπνα» εισιτήρια από την Hellenic Seaways

«Έξυπνα» εισιτήρια από την Hellenic Seaways

Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου από smartphones και tablets.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες, να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα δρομολόγια, τις προσφορές και τις τιμές, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways προσφέρει, από τις αρχές καλοκαιριού, τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (smart ticket) μέσω της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Αγαπητός, σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία, ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση του εισιτηρίου τους ηλεκτρονικά μέσω κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας και μέσω ενός κωδικού να παίρνουν το έντυπο εισιτήριο τους κατά την επιβίβασή τους στο πλοία. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του εισιτηρίου από τον κάθε επιβάτη στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας του.

«Οι πρώτοι που δοκίμασαν τη συγκεκριμένη εφαρμογή της Hellenic Seaways ήταν Κινέζοι που προγραμμάτιζαν κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα να επισκεφθούν ελληνικά νησιά» δήλωσε ο κ. Αγαπητός και πρόσθεσε ότι η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην ακτοπλοΐα είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό.

Ανέφερε, επίσης, ότι στελέχη της εταιρείας βρίσκονται ήδη σε επαφή με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα.

Ο κ. Αγαπητός, σημειώνοντας ότι «πολλοί είναι αυτοί που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες στο καλοκαίρι και τον τουρισμό», αναφέρθηκε στο δυναμικό της εταιρείας, λέγοντας ότι η Hellenic Seaways εδώ και 15 χρόνια είναι πρωτοπόρα στην ταχύπλοη ακτοπλοΐα με πλοία 38 και 40 μιλίων, απασχολεί 800 άτομα και πηγαίνει με όλα τα πλοία και τα συμβατικά της σε 36 προορισμούς.

Κάθε χρόνο μεταφέρουμε περίπου 3 εκατ. επιβάτες, 300.000 αυτοκίνητα και 50.000 φορτηγά, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Hellenic Seaways φέτος «δίνει μια ευκαιρία σε πάρα πολύ κόσμο να ανακαλύψει νέους προορισμούς».

Είπε ότι φέτος το καλοκαίρι με το «Highspeed 4» που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταχύπλοα της Ευρώπης και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 1.080 επιβατών και 200 οχημάτων, θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει από τον Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Κουφονήσι, Αμοργό, και να φθάσει στο Κουφονήσι σε 4 ώρες και 10 λεπτά και σε 4,5 ώρες στην Αμοργό.

Επίσης, αναφέρθηκε στη γραμμή που συνδέει την Αττική με τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά, προσθέτοντας ότι από Ραφήνα με το Flying Cat 4 θα μπορεί κανείς να φθάσει σε 3,5 ώρες σε αυτούς τους προορισμούς, όταν παλαιότερα δεν μπορούσε να φθάσει την ίδια ημέρα, αλλά έπρεπε να παει στη Νάξο και από κει να πάρει άλλο καράβι.

Επίσης, το ταξίδι για Κίμωλο-Φολέγανδρο με το Flying cat 3 από τον Πειραιά διαρκεί 4 ώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ηellenic τόνισε, επίσης, ότι δεν έχει γίνει καμία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων έως σήμερα, εκτιμώντας ότι αν αυξηθεί το εισιτήριο θα μειωθεί άμεσα ο αριθμός των επιβατών.

Αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία της εταιρείας με την Cosmote, μέσω του προγράμματος Deals for you, που παρέχει την ευκαιρία σε συνδρομητές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στέλνοντας ένα SMS, να βγάζουν δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής.

Τέλος, είπε, ότι συνεχίζεται η συνεργασία με την Interamerican, μέσω της οποίας παρέχεται δωρεάν ιατρική βοήθεια σε όλους τους επιβάτες από την επιβίβασή τους στα πλοία της εταιρείας έως και 7 ημέρες μετά το ταξίδι.

Διαβάστε ακόμη: Τιμητικές διακρίσεις από τον ΟΛΠ σε εταιρείες-χρήστες του λιμανιού