Έξοδο στις αγορές βλέπει ο Μίχαλος το 2014

Έξοδο στις αγορές βλέπει ο Μίχαλος το 2014

«Ο δρόμος της κυβέρνησης είναι γεμάτος εμπόδια και της αντιπολίτευσης γεμάτος αδιέξοδα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. 

«Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, ενδεχομένως να οδηγήσει στο τέλος του 2014 στην έξοδο στις αγορές» εκτιμά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ.Μίχαλος με γραπτή δήλωσή του «η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η κυβέρνηση επιχειρεί με την κατάθεση του προϋπολογισμού, χωρίς την έγκριση των δανειστών της, να επιστρέψει τη χώρα στην ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια σκληρών μέτρων λιτότητας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει την ίδια ώρα να απειλεί τους δανειστές ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω εφόσον θα καταργήσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου. Δυστυχώς για όλους εμάς ο δρόμος της κυβέρνησης είναι γεμάτος εμπόδια και ο δρόμος της αντιπολίτευσης γεμάτος αδιέξοδα».

EBEA: 21 προτάσεις για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος που ακολουθεί κυβέρνηση παρά τα λάθη και τις παραλείψεις ενδεχομένως να οδηγήσει στο τέλος του 2014 στην έξοδο στις αγορές και άρα στο πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την απαγκίστρωση από την μέγγενη του Μνημονίου. Ο δρόμος που δείχνει η αντιπολίτευση αντιθέτως είναι αδιέξοδος. Και σίγουρα θα οδηγήσει στην μέγγενη του Μνημονίου της Δραχμής. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να κάνουν αυτό που επιβάλλει η ιστορική στιγμή. Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων και να κάνουμε ότι πρέπει για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και τις αγορές».

Διαβάστε ακόμη: Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού