Facebook: Κοντά σε διακανονισμό στις ΗΠΑ για τη Cambridge Analytica

Facebook: Κοντά σε διακανονισμό στις ΗΠΑ για τη Cambridge Analytica
Το κοινωνικό δίκτυο και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου διαπραγματεύονται δυνητική συμφωνία που θα απαιτήσει από την εταιρεία να δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, ανεξάρτητη επιτροπή για την εποπτεία της ιδιωτικότητας.

Οι διαπραγματεύσεις για τον διακανονισμό του Facebook με την αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική αρχή όσον αφορά την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων της υπόθεσης Cambridge Analytica φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει και την υπηρεσία μηνυμάτων του δικτύου, WhatsApp.

Το Politico μετέδωσε την Τετάρτη ότι το Facebook και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) διαπραγματεύονται δυνητικό διακανονισμό που θα απαιτήσει από την εταιρεία να δημιουργήσει ανεξάρτητη επιτροπή για την εποπτεία της ιδιωτικότητας, καθώς και να λάβει και άλλα μέτρα διασφάλισης των χρηστών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η FTC ερευνά τις αποκαλύψεις όσον αφορά την κοινή χρήση πληροφοριών που ανήκαν σε 87 εκατ. χρήστες με την εταιρεία πολιτικής συμβουλευτικής Cambridge Analytica. Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στο αν παραβίασε συμφωνία του δικτύου με την FTC του 2011 για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει κρατήσει στην άκρη 3 δισ. δολάρια για να καλύψει δυνητικό διακανονισμό στις ΗΠΑ.