Το Facebook «κόβει» τις πολιτικές διαφημίσεις στη Βρετανία

Το Facebook «κόβει» τις πολιτικές διαφημίσεις στη Βρετανία
Photo:

Εκπρόσωπος του Zuckerberg δήλωσε ότι πλέον η εταιρεία θα ελέγχει τις πολιτικές διαφημίσεις για να ελεγχθεί ότι δεν χρησιμοποιούνται για να υπονομεύσουν τις εκλογές. 

Το Facebook θα ελέγχει από εδώ και στο εξής τις πολιτικές διαφημίσεις με σκοπό να μην επηρεαστούν οι επόμενες βρετανικές εκλογές, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με δήλωση του σε κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη, ο επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της εταιρείας, Mike Schroepfer, είπε η τεχνολογική εταιρεία θα εισάγει τα νέα περιοριστικά μέτρα μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Ο Schroepfer δήλωσε στην επιτροπή ότι πλέον η εταιρεία θα προωθεί διαφημίσεις μόνο αφού περάσουν από μια διαδικασία έγκρισης για να ελεγχθεί ότι είναι νόμιμες και ότι δεν χρησιμοποιούνται για να υπονομεύσουν τις εκλογές. Ο ιστότοπος θα προσθέσει, επίσης, μηνύματα για το ποιος πλήρωσε για τις διαφημίσεις.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, δεσμεύτηκε στην επιτροπή ότι η εταιρεία θα σπάσει τις μεθόδους χειραγώγησης που χρησιμοποιούνται κατά καιρούς στις πολιτικές διαφημίσεις. Αυτό θα επιτευχθεί πριν από τις τοπικές εκλογές στη Βρετανία, το 2019.

Επομένως, τα βήματα που θα κάνει το Facebook για να διασφαλίσει την ομαλή διενέργεια των εκλογών είναι ο έλεγχος του ποιος πληρώνει για πολιτικές διαφημίσεις και το να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν όλες τις διαφημίσεις από διαφορετικές καμπάνιες, όχι μόνο εκείνες που απευθύνονταν στο προσωπικό τους προφίλ.