Το Facebook φέρνει την εικονική πραγματικότητα στις συνομιλίες σας

Το Facebook φέρνει την εικονική πραγματικότητα στις συνομιλίες σας

To διάσημο κοινωνικό μέσο παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για τους χρήστες του Messenger.

Ο Mαρκ Ζούκερμπεργκ με αφορμή το F8, το ετήσιο συνέδριο για προγραμματιστές που διοργανώνει το Facebook, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μια νέα πλατφόρμα beta εικονικής πραγματικότητας, που φέρει το όνομα Facebook Spaces.

Το Facebook Spaces, λοιπόν, θα είναι ενσωματωμένο με το Facebook Messenger και οι χρήστες θα να κάνουν εικονικές συναντήσεις με τους φίλους τους χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Εκτός αυτού, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να να δημιουργούν τα δικά τους εφέ (μάσκες, πλαίσια κλπ) και να μεταμορφώνουν απλά αντικείμενα μέσα από την κάμερα της συσκευής τους, ακόμη και να προσθέτουν διάφορα στοιχεία σε ένα χώρο και να τον διαμορφώνουν όπως ακριβώς τον επιθυμούν.

Η νέα αυτή δυνατότητα του Facebook έρχεται τρία χρόνια μετά της εξαγορά της Oculus VR ύψους τριών δισ. δολαρίων και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Oculus Rift και των ελεγκτών αφής του.

Από εδώ και στο εξής, οι χρήστες του κοινωνικού μέσου με το σύστημα Oculus θα μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και να επικοινωνούν μέσω εικονικής πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τη φωνητική συνομιλία και τη γλώσσα του σώματος avatar.