Οι φαν του Bitcoin αποζημίωσαν τον Σατόσι Νακαμότο

Οι φαν του Bitcoin αποζημίωσαν τον Σατόσι Νακαμότο

Του δώρισαν 28.000 δολάρια μετά την «ταλαιπωρία του», όταν περιοδικό ισχυρίστηκε ότι είναι ο πατέρας του bitcoin.

Είναι δεν είναι «πατέρας» του bitcoin, όπως ισχυρίστηκε το Newsweek, o Σατόσι Νακαμότο θα γίνει πιο πλούσιος κατά 28.000 δολάρια.  Τόσο είναι το ποσό που δώρισαν φαν του Bitcoin στον 64χρονο μέσω ενός ψηφιακού «πορτοφολιού» που δημιούργησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, chief security officer της Blockchain.info. Αυτό γέμισε με περισσότερες από 1.800 πληρωμές, που αντιστοιχούν σε περίπου 44 bitcoins, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι υποστηρικτές του ψηφιακού νομίσματος εξέφρασαν την οργή τους για το περιστατικά, λέγοντας πως παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα του και πως φάνηκε η μεροληψία των μέσων ενημέρωσης κατά του νομίσματος. Τα ΜΜΕ, όταν ονοματίστηκε ο Σατόσι Νακαμότο ως δημιουργός του Bitcoin, κυνήγησαν τον πρώην υπάλληλο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε όλο το Λος Άντζελες.

«Εάν αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο Σατότσι, τότε τα κεφάλαια αυτά θα είναι ένα είδος «συγνώμης»», ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος. «Θα αποτελέσει έναν τρόπο ώστε να αμβλυνθεί η ζημιά που προκάλεσε η ανεύθυνη δημοσιογραφία και να φανεί η γενναιοδωρία και συμπόνια της (ψηφιακής) κοινότητας».

Σημειώνεται ότι ο πραγματικός δημιουργός του συστήματος των κατέχει περίπου 1 εκατ. νομίσματα, που άξιζαν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια όταν η τιμή του Bitcoin άγγιξε το ιστορικό της υψηλό τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Βρήκαν τον «πατέρα» του Bitcoin;