To «Φάντασμα της Όπερας» ταξιδεύει στο διάστημα

To «Φάντασμα της Όπερας» ταξιδεύει στο διάστημα

Η Σάρα Μπράιτμεν δε θέλει να ακούγεται μέχρι το διάστημα, αλλά από εκεί. 

Η βρετανίδα τραγουδίστρια Σάρα Μπράιτμεν έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει διαστημική εκπαίδευση εντός του τρέχοντος έτους για μια πτήση το 2015 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου ελπίζει να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μουσικός που θα τραγουδήσει από το διάστημα, ανακοίνωσε η εταιρεία που διοργανώνει τις διαστημικές πτήσεις.

Η Μπράιτμεν είναι μια φημισμένη σοπράνο που πρωταγωνίστησε στη μουσική πανδαισία του Άντριου Λόιντ Βέμπερ το «Φάντασμα της Όπερας» και θα πληρώσει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια για ένα 10ημερο παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ανέφερε ο Τομ Σέλεϊ πρόεδρος της εταιρείας Space Adventures.

Η βρετανίδα σοπράνο η οποία θα γίνει ο όγδοος ιδιώτης που θα πληρώσει για να γίνει διαστημικός τουρίστας, αναμένεται να πετάξει το Σεπτέμβριο του 2015.

Η εκπαίδευσή της για να πετάξει με τη ρωσική κάψουλα Σογιούζ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το συντομότερο εντός του φθινοπώρου, δήλωσε ο Σέλεϊ.

Η Μπράϊτμεν πάντως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την Λέιντι Γκάγκα η οποία, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, σκοπεύει αυτή να είναι η πρώτη, που θα τραγουδήσει στο διάστημα στις αρχές του 2015, κάνοντας το διαστημικό ταξίδι με μια πτήση της Virgin Galactic ιδιοκτησίας του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Η Σάρα Μπράιτμεν πάντως είχε πει και το 2012 ότι θα ταξιδέψει στο διαστημικό σταθμό, αλλά τα σχέδιά της δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι τώρα.

Αν η Μπράιτμεν κάνει το ταξίδι θα είναι η πρώτη ιδιώτης που θα επισκεφτεί το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν ο ιδρυτής του φημισμένου Cirque du Soleil, ο Γκι Λαλιμπερτέ πλήρωσε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια για μια παραμονή 11 ημερών. Μέχρι στιγμής, η Space Adventures έχει κανονίσει εννέα ιδιωτικές αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά περίπου 418 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Διαβάστε ακόμα:

Οι «σύγχρονες» Καρυάτιδες που έκαναν το Λονδίνο να σιωπήσει

Ο μαγικός κόσμος των αστεριών

H Google θέλει να φέρει Internet από το διάστημα