Ο πλανήτης Γη όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Ο πλανήτης Γη όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Εντυπωσιακά time-lapse βίντεο από τα «μάτια» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη από το 1998 και μεγαλώνει συνεχώς καθώς προστίθενται νέα «κομμάτια» για τη διενέργεια επιστημονικών πειραμάτων και τη διαμονή των αστροναυτών.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια φωτογραφίες της Γης από το Διάστημα, οι οποίες διατίθενται ελεύθερα από τη NASA σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό.

Δείτε: Η πίτσα σας μόλις… εκτυπώθηκε (βίντεο)

Στην παραπάνω σελίδα μπορεί κανείς να βρει όχι μόνο εικόνες, αλλά και βίντεο που δείχνουν, για παράδειγμα, μια πλήρη περιστροφή του ISS γύρω από τη Γη, τη μετάβασή του από τη μέρα στη νύχτα και από εκεί πάλι στη μέρα, τη δύση της Σελήνης και άλλες εντυπωσιακές εικόνες που δεν θα ήταν δυνατόν να είχαν κινηματογραφηθεί χωρίς τα πληρώματα τους Σταθμού.

Επειδή η χρήση των φωτογραφιών και των βίντεο αυτών είναι ελεύθερη, πολλοί χρήστες έχουν φτιάξει με αυτές τα δικά τους time-lapse βίντεο, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες στιγμές τους και μοντάροντάς τα σε εντυπωσιακές σεκάνς. Μέχρι να έρθει η ώρα να δείτε στους κινηματογράφους το Gravity, όπου ο ISS παίζει κεντρικό ρόλο, απολαύστε τα.

Δείτε το πρώτο βίντεο

 

Δείτε το δεύτερο