Η φανταστική συνάντηση του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές με τον Χίτλερ

Η φανταστική συνάντηση του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές με τον Χίτλερ

Μια από τις σπουδαιότερες ομάδες, καθώς οι ηθοποιοί είναι επαγγελματίες διεθνούς κύρους με νοητική υστέρηση, έρχεται στη Στέγη. 

Ο Ινδός θεός Γκανές ταξιδεύει ως τη ναζιστική Γερμανία και απαιτεί την επιστροφή του σύμβολου της σβάστικας, που θεωρεί δικό του. Η ομάδα Back to back από την Αυστραλία που δουλεύει με άτομα με ειδικές ανάγκες παρουσιάζει μια πολιτική παράσταση ποτισμένη με χιούμορ και τρυφερότητα, από την Τετάρτη 2 έως το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Η καινοτόμα ομάδα από την Αυστραλία, που έχει μέχρι στιγμής περιοδεύσει σε 49 χώρες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με μια παράσταση που έχει βραβευθεί, έχει συγκινήσει και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς.

Διαβάστε ακόμα: Ο «πολυστυλιστικός» μουσικός Barry Guy έρχεται στη Στέγη

Μία ώρα και σαράντα λεπτά. Τόσο χρόνο χρειάζεται η αυστραλέζικη ομάδα Back to Back Theatre για να καταρρίψει μια σειρά από κοινωνικά στερεότυπα για την ομορφιά και την αναπηρία, το φασισμό και τη χειραγώγηση, την ηθική και τον ανθρωπισμό. Μία ώρα και σαράντα λεπτά είναι η διάρκεια αυτής της –σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας– παράστασης που πραγματεύεται το ταξίδι του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές στη ναζιστική Γερμανία, προκειμένου να διεκδικήσει από τον Αδόλφο Χίτλερ τη σβάστικα, το πανάρχαιο σανσκριτικό σύμβολο. Ακούγεται σαν θρύλος, αλλά δεν είναι. Η υπόθεση αυτού του παράδοξου παραμυθιού για το Ολοκαύτωμα γράφτηκε από τους ηθοποιούς του Back to Back Theatre και ερμηνεύεται από τους ίδιους σε μια παράσταση που ταράζει με την πολιτική της οξύτητα και συγκινεί με την αισθητική της αρτιότητα.

«Ήρθατε μήπως για να δείτε ένα freak-show;» θα μας ρωτήσει ένας από τους ηθοποιούς, προκαλώντας μας να αναρωτηθούμε πόσο αγνές είναι οι προθέσεις μας, αλλά και τι σημαίνει να θεωρείται κανείς εξοβελισμένος από τις νόρμες μιας κοινωνίας προσκολλημένης στην ομοιομορφία.