Φάρατζ: «Αρνηθείτε στη Βρετανία τις εμπορικές συναλλαγές και θα είναι σαν να φτύνετε το πρόσωπό σας»

Την αντίδραση των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκάλεσε ο επικεφαλής του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.

«Πλάκα έχει, δεν έχει πλάκα όλο αυτό;» είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ, αντιδρώντας στις ομιλίες των ευρωβουλευτών, που προηγήθηκαν της δικής του στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Ένα χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι, ότι ακούει κανείς κι εκείνους, με τους διαφωνεί. Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια και σας είπα, ότι θέλω να ηγηθώ της εκστρατείας για να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, γελάσατε. Τώρα όμως, δεν γελάτε», είπε.

«Ο λόγος είναι γιατί σαν πολιτικό εγχείρημα αμφισβητείστε κι εσείς και το νόμισμά σας. Με απάτες και ψέματα δεν είπατε την αλήθεια στους Βρετανούς και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην ΕΕ, κατόπιν «έκκλησης» της Γερμανίδας Καγκελαρίου, να έρθουν όλο και περισσότεροι, το 2015.

«Επιβάλατε στους λαούς Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα κι όταν στη Γαλλία και την Ολλανδία καταψήφισαν την ΕΕ, εσείς τους αγνοήσατε και πολύ απλά από την πίσω πόρτα τους επιβάλατε τη Συνθήκη της Λισαβόνας», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «αξιοσημείωτο».

«Ήταν σεισμικό για όλον τον κόσμο, γιατί αυτό που έκανε ο απλός μέσος άνθρωπος που βλέπει, να πιέζεται, είναι ότι απέρριψε τις πολυεθνικές και τις τράπεζες και είπε ‘θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, θέλουμε τα δικά μας σύνορα, τη δική μας αλιεία, να είμαστε αυτοδιοικούμενοι’. Κι αυτό πρέπει να γίνει. Δώσαμε ελπίδα στους δημοκράτες και σε όλη την ΕΕ. Η Βρετανία δεν είναι το μόνο κράτος που θα φύγει από την ΕΕ».

Όπως είπε στη συνέχεια, εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση, να κινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 50, «πρέπει όμως, να υπάρχει μία ώριμη κι ευαίσθητη στάση απέναντι σε μία διαφοροποιημένη σχέση».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, είπε πως οι πιο πολλοί δεν έχουν εργαστεί και δεν έχουν λειτουργήσει σωστά ποτέ στη ζωή τους, προκαλώντας την αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον διέκοψε, ζητώντας του «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Φάρατζ είπε:

«Ανάμεσα στη δική σας τη χώρα και τη δική μου, υπάρχει αντάλλαγμα εμπορικό το οποίο παίζει ρόλο. Αν αποφασίσετε, να απορρίψετε τις εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία, θα είναι σαν να φτύνατε μόνοι σας στο πρόσωπό σας. Καμία συμφωνία θα ήταν πολύ καλύτερη, από αυτές που υπάρχουν τώρα. Να γίνουν όλα λογικά και να μας επιτρέψετε, να προχωρήσουμε εμείς και να ορίζουμε τα οράματά μας τις φιλοδοξίες και το μέλλον μας».

Πηγή: news247.gr