Φάρατζ: «Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα»!

Φάρατζ: «Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα»!

Με χαμόγελα και μέσα σε ζητωκραυγές ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι «τώρα τολμώ να ονειρευτώ. Η αυγή φέρνει μια ανεξάρτητη Μεγάλη Βρετανία».

Δηλώσεις μετά την απόλυτη ανατροπή και την κυριαρχία του Brexit, έκανε ο Νάιτζελ Φάρατζ. Ο ηγέτης των ευρωσκεπτικιστών υπογράμμισε ότι “αγωνιστήκαμε κατά των πολυεθνικών, κατά των “αξιοπρεπών” πολιτικών και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι νικήσουμε. Το καταφέραμε με πολλή δουλειά. Νικήσαμε χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα”.

Όπως πρόσθεσε “τολμώ να ονειρευτώ πως η αυγή που έρχεται φέρνει μια ανεξάρτητη Μεγάλη Βρετανία”.

Όσον αφορά στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο Φάρατζ δήλωσε ότι πρέπει να παραιτηθεί μετά την ήττα του στην εκστρατεία που πραγματοποίησε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε έναν πρωθυπουργό του Brexit», δήλωσε ο Φάρατζ στο ITV News.

«Δεν είναι αποδεκτό, δεν το πιστεύω (…) ότι θα παραμείνει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Φάρατζ, ο επόμενος πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κάποια εξέχουσα φυσιογνωμία των Συντηρητικών από το στρατόπεδο της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Ο χάρτης της Βρετανίας

Αναλυτικά ο χάρτης με τις περιοχές ανάλογα με το πως ψήφισαν οι Βρετανοί. Με κίτρινο εκείνες που έδωσαν REMAIN και μπλε όσες έδωσαν BREXIT. Είναι εμφανής ο διαχωρισμός νότου με το βορά.