Τα νέα συναρπαστικά σχέδια της Ferrari για το 2019

Τα νέα συναρπαστικά σχέδια της Ferrari για το 2019
epa06091244 A close up view of Ferrari 308 GT4 (L) and Ferrari 196SP Replica (R) cars on show during an exhibition to celebrate the 70th anniversary of Ferrari, at Auto World Museum in Brussels, Belgium, 16 July 2017. The exhibition runs from 15 July to 03 September 2017. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ένα κύμα αισιοδοξίας ξεκινά τη φετινή χρονιά ο CEO της εταιρείας, Louis Camilleri.

Η Ferrari NV εκτιμά ότι τα κέρδη της για το 2019 θα αυξηθούν κατακόρυφα, περίπου κατά 10%, κάτι που αποτέλεσε ένα σόου αισιοδοκίας του νέου CEO της εταιρείας, Louis Camilleri, ο οποίος δήλωσε ότι θα προσθέσει νέα μοντέλα περιορισμένης κυκλοφορίας προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές πώλησης.

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων δήλωσε ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τους τόκους να αυξηθούν έως και 1,25 δισ. ευρώ το 2019. Οι μετοχές αυξήθηκαν έως και 3,1% στο Μιλάνο, αφότου η Ferrari ξεκίνησε να εργάζεται στο project Icona, το οποίο θα περιλαμβάνει μοντέλα που θα αξίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια.

«Υπήρξε ανησυχία ότι το 2019 θα ήταν ένα μεταβατικό έτος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εσόδων», δήλωσε ο Adam Jonas, αναλυτής της Morgan Stanley. Η ηγεσία της Ferrari εμφανίστηκε «με αρκετή αυτοπεποίθηση προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, τουλάχιστον στην παρούσα φάση», είπε.

Ο Camilleri είχε μια δύσκολη αρχή, με τη μετοχή να πέφτει 19% από τον Ιούλιο, όταν ο βετεράνος της Philip Morris International Inc. αντικατέστησε τον αποθανόντα Sergio Marchionne. Οι εικασίες για το μέλλον του CEO προέκυψαν μετά την αντικατάσταση του επικεφαλής της Formula 1 της Ferrari, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος John Elkann να οδηγηθεί στο να υποστηρίξει δημόσια τον Camilleri τον Ιανουάριο.

Μια βασική πρόκληση για τη Ferrari είναι η βελτίωση του συνδυασμού προϊόντων της, έτσι ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα από τα πλέον κερδοφόρα μοντέλα της. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ οι αποστολές οχημάτων αυξήθηκαν κατά 10% το 2018, τα έσοδα της εταιρείας ήταν ουσιαστικά επίπεδα.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος σκοπεύει να πουλήσει αυτοκίνητα περιορισμένης κυκλοφορίας, καθώς στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν το EBITDA σε 2 δισ. ευρώ ετησίως το αργότερο μέχρι το 2022. Οχήματα όπως το supercar Monza του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Ferrari πέρυσι πούλησε 499 από τα μοντέλα σε επιλεγμένους πελάτες.