Ferrari και Michelin: Η συνάντηση των αστέρων

Ferrari και Michelin: Η συνάντηση των αστέρων
A picture taken on July 7, 2016 shows Italian chef Massimo Bottura working in the kitchen of his restaurant "Osteria Francescana" in Modena. - Massimo Bottura's obsession with cooking instead has paid off: his restaurant, the Osteria Francescana, may have put the noses of conservative Italian chefs out of joint, but it now boasts the title "best in the world". Set in the heart of Modena in northern Italy, the Osteria already boasted three Michelin stars before it snapped up first prize at the World's 50 Best Restaurants Awards in June thanks to a creative cuisine that reinvents Italian traditional dishes. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP) Photo: AFP
Το εστιατόριο, το οποίο έκλεισε το 2019 από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, είναι πλέον ο ακρογωνιαίος λίθος της νέας στρατηγικής της Ferrari.

Φαγητό από τον σεφ με τρία αστέρια Michelin, τον Μάσιμο Μποτούρα, θα σερβίρεται δίπλα στους κινητήρες της Ferrari καθώς η εταιρεία αυτοκινήτων εγκαινιάζει ένα εστιατόριο στο Μαρανέλο όπου ο ιδρυτής της Ένζο Φεράρι κάποτε γευμάτισε με φίλους και αστέρια της Formula 1.

Το Il Cavallino ανοίγει σήμερα, 15 Ιουνίου, απέναντι από τα κεντρικά γραφεία της Ferrari, στην καρδιά μιας περιοχής που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και το «αργό» φαγητό.

Το εστιατόριο, το οποίο έκλεισε το 2019 από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, είναι πλέον ο ακρογωνιαίος λίθος της νέας στρατηγικής της Ferrari.

Μια νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων, σχεδιασμένη από τον δημιουργικό σκηνοθέτη της Ferrari και τον πρώην σχεδιαστή της Armani, Ρόκο Ιανόρε που κυκλοφόρησε την Κυριακή 13 Ιουνίου, αποτελεί επίσης μέρος αυτής της νέας στρατηγικής.

«Φαίνεται καλό, φαίνεται όμορφο», είπε ο Μποτούρα για το εστιατόριο. «Κοιτάζω το παρελθόν με κριτικό τρόπο, όχι με νοσταλγικό, για να φέρνω το καλύτερο του παρελθόντος στο μέλλον, να ανανεώνω την παράδοση, όπως ακριβώς κάνει η Ferrari κάθε μέρα”, είπε στο Reuters.

Το Cavallino, σχεδιασμένο από τον Ιρανο-γάλλο αρχιτέκτονα Ϊντια Μαντάβι, διαθέτει αναμνηστικά της Formula 1, κινητήρες Ferrari και εξαρτήματα αγωνιστικών αυτοκινήτων που παρουσιάζονται ως έργα τέχνης. Το σήμα Prancing Horse, ή Cavallino Rampante, είναι εμφανές.

Το Cavallino δεν είναι το πρώτο εστιατόριο που ανοίγει ο Μποτούρα σε συνεργασία με μια μάρκα πολυτελείας. Το 2018 άνοιξε το Osteria στη Φλωρεντία με τον οίκο Gucci. Το ντουέτο επανέλαβε το εγχείρημα πέρυσι στο Μπέβερλι Χιλς.

Θέλει να προσφέρει ένα μείγμα του παρελθόντος και του μέλλοντος, του παραδοσιακού και του εκτός αυτού του κόσμου.

Γνωστός στο να τιμά την παράδοση με μια μοντέρνα πινελιά, θα προσφέρει γκουρμέ πιάτα με τοπικά υλικά.
«Δεν μπορείς να πειράξεις τα τορτελίνια. Μπορείς μόνο να αλλάξεις τον τρόπ παρουσίασης», είπε ο Μποτούρα.

Ο Μποτούρα στοχεύει να προσφέρει στο εστιατόριο «πολλά χαρακτηριστικά πιάτα», όπως μια κρέμα καραμέλας από τυρί Parmigiano Reggiano και πολύ παλιό βαλσάμικο, ένα άλλο συστατικό της Modena. «Παραδοσιακό στη γεύση, πολύ σύγχρονο στην παρουσίαση», είπε.

Με πιο προσιτές τιμές από τα εστιατόρια υψηλής κουζίνας, το Cavallino στοχεύει να καλωσορίσει όχι μόνο τους εξαιρετικά πλούσιους ιδιοκτήτες της Ferrari, αλλά και τους θαυμαστές της Ferrari και τους λάτρεις του φαγητού.

«Είναι η ουσία ενός εστιατορίου, πρέπει να φροντίζουμε τους ανθρώπους, τους ταξιδιώτες, όσους θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο σε ένα εστιατόριο και να το απολαύσουν», δήλωσε ο Μποτούρα.

«Νομίζω ότι ο Ένζο Φεράρι θα ερχόταν, θα καθόταν εδώ και θα έτρωγε τορτελίνια σε έναν ιστορικό συμβιβασμό, όχι με ζωμό κοτόπουλου, όχι με κρέμα, αλλά με σάλτσα Parmigiano Reggiano», είπε.

Κατά την προετοιμασία έναρξης όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια. Ένας σερβιτόρος με μεζούρα διασφαλίζει ότι τα τραπεζομάντιλα πέφτουν ακριβώς με τον σωστό αριθμό εκατοστών.