Φιάσκο στην Σαντορίνη

Φιάσκο στην Σαντορίνη

Σε 72 ώρες δύο γενικά μπλακ-άουτ – Αγώνας δρόμου από τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Μεγάλο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους του νησιού της Σαντορίνης το γεγονός ότι τα γενικά μπλάκ – αόυτ στο νησί των Κυκλάδων πέφτουν απανωτά το ένα μετά το άλλο. Μόλις μέσα σε 72 ώρες σημειώθηκαν δύο γενικά μπλακ-άουτ εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα τα διεθνή ΜΜΕ να έχουν βάλει ξανά στο μικροσκόπιο τη χώρα μας.

Πλέον οι τεχνικοί της ΔΕΗ κάνουν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη νησί για τέταρτη ημέρα σήμερα. Τις νυχτερινές ώρες σημειώθηκε νέα βλάβη στις εγκαταστάσεις διανομής και συγκεκριμένα σε πυκνωτή, η οποία σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα. Έτσι οι προσπάθειες επικεντρώνονται και πάλι στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού του τοπικού σταθμού παραγωγής που φθάνει τώρα, με τις γεννήτριες που έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στο νησί, στα 27 μεγαβάτ.

Διαβάστε επίσης: Χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό στη Σαντορίνη

Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στην ημέρα. Ανέφεραν ωστόσο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέση τους σε λειτουργία.

Έως ότου εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31 μεγαβάτ) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

Στο μεταξύ, στη Σαντορίνη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την ηλεκτροδότησή του, μετά από χθεσινοβραδινή εντολή του πρωθυπουργού. Στη Σαντορίνη αναμένεται να καταφτάσει και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε ακόμη: Limit up στον τουρισμό τον Αύγουστο