Φίμωτρο…στον Βαρουφάκη

Φίμωτρο…στον Βαρουφάκη

Γερμανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μαζεύει» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο για την Ελλάδα με τον Γιάνη Βαρουφάκη να πρωταγωνιστεί στα περισσότερα από αυτά… Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας βάζει «φίμωτρο» στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο πρωθυπουργός βάζει… φίμωτρο στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ακόμα και για τα δεδομένα του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός φαίνεται ότι το…παράκανε με συνέπεια οι Eυρωπαίοι εταίροι να κουραστούν με τα ελληνικά τρυκ και να αφήνουν την Αθήνα να εκτίθεται. Ακόμα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δείχνει να αποποιείται πλέον το ρόλο του κατανοητή των Eλλήνων. Ο ρόλος του στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για την στήριξη της Ελλάδας με τα δισεκατομμύρια των ευρωπαίων εταίρων ήταν συχνά δυσδιάκριτος. Τώρα ο Γιούνκερ μοιάζει να γυρίζει την πλάτη στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στην Ευρώπη».

Η Badische Zeitung παρατηρεί από την πλευρά της: «Την Δευτέρα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών καλούνται να συζητήσουν για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν γίνεται όμως έτσι. Πολλοί παρατηρητές θεωρούν κατά συνέπεια πιθανότερο από ένα Grexit ένα Graccident, δηλαδή μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως αποτέλεσμα ατυχήματος».

Ο πρωθυπουργός πάντως μιλώντας χθες στο Spiegel, άφησε αιχμές κατά του Βερολίνου.

«Εμείς δεν…αναμιγνυόμαστε στα εσωτερικά της Γερμανίας στο ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών ή Καγκελάριος» απαντάει σε σχετική ερώτηση στο Der Spiegel και λέει πως περιμένει το ίδιο και από τους άλλους.

Ωστόσο αφήνει αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη​. «Ζήτησα από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις», σημείωσε.