FlexCar: Επένδυση-ρεκόρ 50 εκατ. ευρώ από διεθνή και ελληνικά venture capital funds

FlexCar: Επένδυση-ρεκόρ 50 εκατ. ευρώ από διεθνή και ελληνικά venture capital funds
Ο Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner VentureFriends δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «στα 15 χρόνια που είμαι στο χώρο της τεχνολογίας ως επιχειρηματίας και επενδυτής δεν έχω συναντήσει εταιρεία που να έχει τόσο γρήγορη αλλά και υγιή ανάπτυξη».

Η FlexCar, ανακοίνωσε την επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ από διεθνή και ελληνικά Venture Capital Funds, καθώς και από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Πρόκειται για μια καινοτόμα ελληνική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που θέλουν για όσο καιρό θέλουν χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς κρυφές χρεώσεις. Η FlexCar καινοτομεί και αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα σχετικά με τη μίσθωση αυτοκινήτου. Η FlexCar ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Δάβαρη και τον Γιώργο Δεσύλλα μαζί με τον Νικόλα Θεοδωρόπουλο το 2018.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της FlexCar στην εταιρεία είναι «ενθουσιασμένοι που διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, όπως οι VentureFriends, η Seaya Ventures, το Uni.Fund, η Frontline Ventures κ.ά. πιστεύουν στο όραμα και στους ανθρώπους της εταιρείας και επενδύουν επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στη FlexCar, στηρίζοντας την προσπάθειά μας να παρέχουμε την απόλυτη ευελιξία στο χώρο του αυτοκινήτου, τόσο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές πολύ σύντομα».

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner VentureFriends δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «στα 15 χρόνια που είμαι στο χώρο της τεχνολογίας ως επιχειρηματίας και επενδυτής δεν έχω συναντήσει εταιρεία που να έχει τόσο γρήγορη αλλά και υγιή ανάπτυξη. Η ραγδαία ανάπτυξη σε συνδυασμό με αυξανόμενη κερδοφορία που έχει πετύχει η Flexcar είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την παγκόσμια τεχνολογική επιχειρηματική σκηνή.

Η πορεία της Flexcar δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον και αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα στα φιλόδοξα σχέδια της».

Η Seaya Ventures, που επενδύει για πρώτη φορά σε Κυπριακή εταιρεία, είναι ένα κορυφαίο Venture Capital Fund που εδρεύει στην Ισπανία, το οποίο διαχειρίζεται 300 εκατ. ευρώ.

Η Beatriz González, Managing Partner, σχολίασε: «Έχουμε στηρίξει τρεις κορυφαίες unicorn εταιρείες, την Glovo, την Cabify, και την Wallbox. Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με το ταλέντο της ομάδας της Flexcar και την επιτυχία της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Αριστοτέλης Ξενοφώντος, διευθυντής επενδύσεων, πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε στην ικανότητα του Γιώργου και του Κωνσταντίνου να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς τους.  Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στηρίξουμε την ομάδα της Flexcar στη διεθνή επέκταση τους».

Ο Κωνσταντίνος Δάβαρης και ο Γιώργος Δεσύλλας βρέθηκαν στη φετινή λίστα 40under40 του Fortune Greece.

Η εταιρεία κατάφερε μέσα στα τελευταία τρία χρόνια να δεκαπλασιάσει το προσωπικό της και να τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας άνω των 30 εκατ. ευρώ. Μια από τις βασικές ιδιότητες της flexible leasing εταιρείας είναι ότι παρέχει το αυτοκίνητο που χρειάζεται ο πελάτης, για όσο το χρειάζεται. Η ευελιξία αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημα της FlexCar, ενώ από το 2019 μέχρι το 2020 οκταπλασιάστηκε ο κύκλος εργασιών της. Επίσης πρόσθεσε πρώτη στον κατάλογό της και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η επένδυση στην ομάδα και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν αποτελούν για τους ιδρυτές τις καλύτερες συμβουλές, για όποιον ξεκινά τώρα τη δική του επιχείρηση.