Φοιτητές του Harvard κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη βία – Τώρα, ένα βανάκι τους ψάχνει στο campus

Φοιτητές του Harvard κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη βία – Τώρα, ένα βανάκι τους ψάχνει στο campus
epa05651403 A student works while sitting in the waning sun near the end of the day on the Harvard University Campus in Cambridge, Massachusetts, USA 28 November 2016. Temperatures in the region rose to nearly 50F (10C) with mostly sunny skies. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίσθηση προκάλεσε στις ΗΠΑ η απόφαση ομάδων φοιτητών στο πανεπιστήμιο Harvard να υπογράψουν μια επιστολή στην οποία καταδίκαζαν το Ισραήλ εν μέσω των κλιμακούμενων συγκρούσεων με τη Χαμάς που εντάθηκαν από το περασμένο Σάββατο και καθώς η Μέση Ανατολή «φλέγεται» και πάλι από τον πόλεμο.

Την επιστολή συνυπέγραψαν περισσότερες από 30 ομάδες φοιτητών του Χάρβαρντ. «Εμείς, οι υπογεγραμμένες φοιτητικές οργανώσεις, θεωρούμε το ισραηλινό καθεστώς απολύτως υπεύθυνο για όλη την εξελισσόμενη βία» ανέφερε το κείμενο.

Οι αντιδράσεις κατά των φοιτητών έφτασαν μέχρι το σημείο όπου εντοπίστηκε ένα φορτηγό να περνάει μέσα από την πανεπιστημιούπολη με μια ψηφιακή πινακίδα που ισχυριζόταν ότι έδειχνε πρόσωπα και ονόματα φοιτητών που σχετίζονταν με την επιστολή.

Οι εικόνες στα social media φαίνεται να δείχνουν ότι τα ονόματα και οι εικόνες των φοιτητών εμφανίστηκαν μαζί με τον τίτλο «Οι κορυφαίοι αντισημίτες του Χάρβαρντ», μετέδωσε η εφημερίδα Harvard Crimson.

Δεν είναι σαφές για πόση ώρα το φορτηγό περνούσε μέσα από τo campus του Harvard. Το businessinsider.com δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ότι όλα τα ονόματα και οι εικόνες που εμφανίζονται στο φορτηγό εμπλέκονται στην επιστολή.

Το πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, στην οποία ανέφερε ότι είχε έρθει σε επαφή με φοιτητές και οργανώσεις για ποστήριξη, αλλά δεν αναφέρθηκε άμεσα στο φορτηγό.

Οι αντιδράσεις

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) την Τετάρτη, ο Τζέισον Φούρμαν, καθηγητής του Harvard Kennedy School, καταδίκασε την επιστολή, αλλά επέκρινε το doxing -διαδικτυακή κακοπροαίρετη στοχοποίηση κάποιου μέσω της σκόπιμης αποκάλυψης των προσωπικών στοιχείων του προφανώς χωρίς τη συγκατάθεσή του- των φοιτητών.Ο Φούρμαν μοιράστηκε επίσης μια επεξεργασμένη φωτογραφία του φορτηγού στο διαδίκτυο.

«Η δημοσίευση καταλόγων φοιτητών και προσωπικών πληροφοριών υπό τους τίτλους “τρομοκράτης”, “γενοκτόνος δολοφόνος” και “αντισημίτης” είναι απλά λάθος σε οποιαδήποτε περίσταση, ειδικά όταν πολλοί από τους ανθρώπους που κατονομάζονται δεν έχουν καμία σχέση με τη δήλωση» ανέφερε ο καθηγητής.

Προ ημερών, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν τάχθηκε έντονα κατά των οργανώσεων που υπέγραψαν την επιστολή. Κάλεσε το Χάρβαρντ να εντοπίσει τους φοιτητές-μέλη των ομάδων που συνυπέγραψαν την επιστολή, ώστε οι CEOs να μην τους προσλάβουν «κατά λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com