Folli Follie: Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων

Folli Follie: Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων
Σήμερα συζητείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ορισμό διοίκησης.

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται στη Folli Follie ενόψει της γενικής συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αυτή την εβδομάδα, με ενδεικτική την απόφαση του βασικού μετόχου της Δημήτρη Κουτσολιούτσου, να ανακαλέσει το αίτημά του για αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λίγες ώρες πριν συζητηθεί το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο αρμόδιο δικαστήριο για τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης κι ενώ έχει προηγηθεί ένα μπαράζ παραιτήσεων- από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αβραάμ Γούναρη την περασμένη Κυριακή μέχρι πιο πρόσφατα τον Γιώργο Κυριακό.

Ο κ. Κουτσολιούτσος, με νέα επιστολή του, αυτή τη φορά εκφράζει την ικανοποίησή του από τους χειρισμούς της τελευταίας διοίκησης και ειδικότερα από την προώθηση της πρότασης εξυγίανσης προς τους ομολογιούχους και ζητά να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας στις 20 Φεβρουαρίου το αίτημά του για αντικατάσταση του Δ.Σ.. Μάλιστα ζητά να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις με εκπρόσωπο των ομολογιούχων.

Ας σημειωθεί πάντως ότι μερίδα ομολογιούχων είχε ταχθεί κατά της πρότασης του κ. Κουτσολιούτσου, όπως είχε διατυπωθεί με την προηγούμενη επιστολή του στις 4 Φεβρουαρίου θεωρώντας ότι θα ζημιώσει τον όμιλο και θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του.

Εντωμεταξύ, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, με εξαίρεση- σύμφωνα με τις πληροφορίες- τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Σάμιο, τα δύο μέλη που είχε διορίσει πρόσφατα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κ.κ. Γεώργιο Ιωαννίδη και Δημήτρη Βαλαχή καθώς και τον Zhang G. Haolei, εκπρόσωπο της Fosun.

Κι ενώ η διαδικασία αναδιάρθρωσης του Δ.Σ. είναι στα χέρια της εποπτικής αρχής η προώθηση του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie είναι στα χέρια των ομολογιούχων, μετά την κοινοποίηση της πρόσκλησης συγκατάθεσης στους κατόχους ομολογιών (Swissbonds, Eurobonds και Schuldschein) της εταιρείας την περασμένη Παρασκευή.

Τέλος, ενόψει της γενικής συνέλευσης την ερχόμενη Πέμπτη, οι μικρομέτοχοι της Folli Follie ζητούν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων μιλώντας για «αθεράπευτη γάγγραινα» σε ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας από τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 έως σήμερα, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανση της εταιρείας, έχει ζητήσει στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης (στις 20/2 και σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευσης στις 4/3) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.