Folli Follie: Κάθε εβδομάδα και ένα νέο κατάστημα στην Κίνα!

Folli Follie: Κάθε εβδομάδα και ένα νέο κατάστημα στην Κίνα!

Τι προέβλεψε η διοίκηση του ομίλου για τα μεγέθη του 2013 στην τηλεδιάσκεψη.

Την συνέχιση της δυναμικής της ανάπτυξης στην αγορά της Κίνας ανακοίνωσε η διοίκηση της Folli Follie στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών του πρώτου τριμήνου. Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι πορεία στην Ασία – με μόνη εξαίρεση την Ιαπωνία όπου τα μεγέθη της εταιρείας επηρεάστηκαν αρνητικά από την υποτίμηση του γιέν – συνεχίζει με την ίδια δυναμική και διψήφιο αριθμό ανάπτυξης την ίδια ώρα που η αγορά σε Ελλάδα και Ευρώπη δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης.

Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουν την ανάπτυξη του δικτύου στην Ασιατική ήπειρο ρίχνοντας το βάρος στην αγορά της Κίνας όπου ο όμιλος διαθέτει 181 καταστήματα. Η ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί από εδώ και εμπρός και μέχρι και το τέλος του 2014, αφορά 75 καταστήματα από τα οποία τα 25 αναμένεται να λειτουργήσουν στους εναπομείναντες μήνες του 2013 και τα πενήντα εντός του 2014. Η επέκταση αυτή θα πραγματοποιηθεί με μεικτό τρόπο, καθώς τα μισά από τα νέα καταστήματα αναμένεται να είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα μέσω του συστήματος franchise.

Folli Follie Group: Αύξηση 27,4% στο EBITDA εξαμήνου

Σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη η διοίκηση εκτιμά, με βάση και την σημερινή εικόνα του οκταμήνου, ότι η αύξηση των πωλήσεων του ομίλου θα είναι της τάξης του 10%, ενώ τα κέρδη ΕΒΙΤDA αναμένονται και αυτά βελτιωμένα σε ένα ποσοστό που θα κινηθεί από 10% – 15%. Τέλος ο κ. Κουτσολιούτσος έκανε αναφορά στην σημαντική μείωση του δανεισμού, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πώληση μεριδίου των ΚΑΕ στην ελβετική Dufry. Σε ότι αφορά στον εναπομείναντα δανεισμό των 180 εκατ. ευρώ προανήγγειλε αναδιάρθρωση με αναχρηματοδότηση πενταετούς διάρκειας.

Διαβάστε ακόμη: Business made in China για Έλληνες επιχειρηματίες