Φον ντερ Λάιεν (ΕΕ): Συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για την προμήθεια 4 εκατ. δόσεων εμβολίου έως τα τέλη Μαρτίου

Φον ντερ Λάιεν (ΕΕ): Συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για την προμήθεια 4 εκατ. δόσεων εμβολίου έως τα τέλη Μαρτίου
epa09018476 European Commission President Ursula von der Leyen gives a press conference on the HERA Incubator to anticipate the threat of the coronavirus variants at the European Commission Headquarters in Brussels, Belgium, 17 February 2021. EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμφωνία με την BioNTech-Pfizer για την προμήθεια τεσσάρων εκατομμυρίων ακόμη δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 με προορισμό τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες δύο εβδομάδες συνήψε η Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, «για την αντιμετώπιση των επιθετικών παραλλάξεων του ιού και για τη βελτίωση της κατάστασης στα σημεία έντασης/ συγκέντρωσης του ιού, απαιτείται γρήγορη και αποφασιστική δράση. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια συμφωνία με την BioNTech-Pfizer, η οποία θα προσφέρει στα κράτη μέλη να διαθέσουν συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων δόσεων».