Φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού – Το απόγευμα η κρίσιμη συνέντευξη Τύπου

Φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού – Το απόγευμα η κρίσιμη συνέντευξη Τύπου
epa07364809 Italian Prime Minister Giuseppe Conte waits for his speech at the European Parliament in Strasbourg, 12 February 2019. Conte speaks on the Future of Europe. EPA/PATRICK SEEGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τζουζέπε Κόντε έχει προαναγγείλει ότι πρόκειται να πει ορισμένα πολύ σημαντικά νέα για το μέλλον της κυβέρνησής του.

«Σήμερα στις 18:15 (ώρα Ιταλίας) θα δώσω συνέντευξη Τύπου στο Palazzo Chigi, έχω κάποια σημαντικά πράγματα να σας πω», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας πως η συνέντευξή του θα μεταδοθεί με live streaming και στην σελίδα του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί διάφορες ιταλικές εφημερίδες έγραφαν πως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να απειλήσει με παραίτηση εάν τα κυβερνώντα κόμματα δεν διευθετήσουν τις διαφορές τους και αρχίσουν να κυβερνούν τη χώρα. Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες ο Κόντε θα ξεκαθαρίσει σε ομιλία του σήμερα το απόγευμα πως δεν έχει καμία πρόθεση να υποστεί οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δημόσιο χρέος.

Την τελευταία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στείλει επιστολή στην Ιταλία ζητώντας εξηγήσεις ως προς το γιατί αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το 2018 αντί να μειωθεί, όπως απαιτούνταν, δημιουργώντας σκηνικό πιθανής νομικής σύγκρουσης με τον ευρωσκεπτικιστικό κυβερνών συνασπισμό της Ιταλίας.