«Φουντώνουν» ξανά οι φήμες για εξαγορά του Twitter από τη Google

«Φουντώνουν» ξανά οι φήμες για εξαγορά του Twitter από τη Google

Τεράστιο το κόστος για τη Google, εκτιμούν οι αναλυτές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για πιθανή εξαγορά του Twitter από τη Google. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, μέχρις στιγμής, αν τα σενάρια που επανήλθαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα έχουν κάποια βάση. Το μόνο βέβαιο είναι πως η μετοχή του Twitter βγήκε κερδισμένη από τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς κατέγραψε άνοδο 4%.

Η εταιρεία από την πλευρά της, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, όμως οι αναλυτές του τεχνολογικού κλάδου έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς, επισημαίνοντας παράλληλα πως η περίπτωση εξαγοράς του Twitter από τη Google, θυμίζει την προσπάθεια εξαγοράς της Yahoo από τη Microsoft.

Tο Twitter είναι το νούμερο δύο κοινωνικό δίκτυο και διαθέσει όλα τα είδη δεδομένων που αφορούν τους χρήστες του και τις συνδέσεις του και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο σε διαφημιστές. Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια και η Google θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το εξαγοράσει-ίσως χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, σημειώνεται πως το κόστος για τη Google από μία ενδεχόμενη τέτοια κίνηση δεν θα είναι μόνο χρηματικό. Το κόστος ολοκλήρωσης της εξαγοράς θα ήταν τεράστιο για την εταιρεία και από την άποψη ότι η Google βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών –και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού- για μονοπωλιακές πρακτικές και ανεπαρκή προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Την ίδια ώρα, θεωρείται αμφίβολο το αν και κατά πόσο η Google θα μπορέσει να επωφεληθεί από τα διαφημιστικά έσοδα προβαίνοντας σε μία τέτοια κίνηση. Τα χρήματα των διαφημιστών είναι συγκεκριμένα και οι αναλυτές εκτιμούν πως θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο Facebook καθώς σε αυτό είναι συνδεδεμένο οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.