Fourlis: Το σχέδιο για Trade Estates και τα επόμενα milestones

Fourlis: Το σχέδιο για Trade Estates και τα επόμενα milestones
Τόσο ο πρόεδρος του ομίλου Β. Φουρλής, όσο και διευθύνων σύμβουλος, Απ. Πεταλάς, επανέλαβαν την πρόθεση αυτονόμησης της εταιρείας

Το κλίμα των αγορών, ο ανταγωνισμός των IPOs του κλάδου, η επενδυτική βαθμίδα και οι πολιτικές εξελίξεις θα κρίνουν τον χρόνο εισαγωγής της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Με τη διοίκηση του ομίλου Fourlis, να αναφέρει κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ότι «ο σχετικός φάκελος για την είσοδο της ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο είναι έτοιμος. Οι εκλογές όμως μας επηρεάζουν όπως και η επενδυτική βαθμίδα».

Παρά τις αβεβαιότητες τόσο ο πρόεδρος του ομίλου Β. Φουρλής, όσο και διευθύνων σύμβουλος, Απ. Πεταλάς, επανέλαβαν την πρόθεση αυτονόμησης της εταιρείας, ώστε να αποκτήσει διακριτή θέση έναντι των λιανικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η χαμηλή δανειακή μόχλευση της ΑΕΕΑΠ (33%) της επιτρέπει να αντλήσει περαιτέρω κεφάλαια για ανάπτυξη, καθώς και να αξιοποιήσει τα έσοδα από την μελλοντική Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και εισαγωγή στο ΧΑ για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων ύψους 700-800 εκατ. ευρώ. Σήμερα πέρα από το retail hub στο Ελληνικό, ξεκινά η κατασκευή του retail park στην Πάτρα ενώ αναμένεται η έκδοση οικοδομικής άδειας για το αντίστοιχο retail park που θα αναπτυχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκτός από την Trade Estates ο όμιλος έχει αρκετά σχέδια και για την περαιτέρω ανάπτυξη του στη λιανική με νέες επενδύσεις και νέες συνεργασίες στο τομέα της ευεξίας. 

«Έχει έρθει η ώρα και στην Ελλάδα ο καταναλωτής να βρίσκεται τα συμπληρώματα διατροφής σε περισσότερα σημεία πώλησης» ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Βασίλης Φουρλής αποκαλύπτοντας πως υπάρχουν σκέψεις και για συμπληρωματικά concepts. Το βάπτισμα πυρός του ομίλου στον κλάδο των προϊόντων ευεξίας έγινε πρόσφατα με τη λειτουργία των πρώτων 3 καταστημάτων λιανικής “HOLLAND & BARRETT”, ενώ σύντομα θα είναι σε λειτουργία και ο διαδικτυακός τόπος της εταιρείας. Στόχος είναι η λειτουργία 100 – 120 φυσικών καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία την επόμενη πενταετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια στιγμή στις προκλήσεις της φετινής χρονιάς, που έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα θετικά για τον όμιλο όπως είπε η διοίκησή του, είναι η αύξηση του κόστους δανεισμού κατά 2,5-3%, η αύξηση του κόστους μισθοδοσίας κατά 4-5%, το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός.

Πάντα το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον ο όμιλος καταγράφει το πρώτο τρίμηνο διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης που αποδίδεται όχι μόνο στις υψηλότερες τιμές αλλά και σε αύξηση του όγκου πωλήσεων. Σημειώνεται ότι ο στόχο του ομίλου για το 2025 είναι οι πωλήσεις του να φθάσουν στα 750 εκατ. ευρώ και το Ebit margin 8%. Εξ αυτών τα 450 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέρχονται από την ΙΚΕΑ, τα 250 εκατ. ευρώ από την Intersport και τα 50 εκατ. ευρώ από την Holland & Barrett.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: