ΦΠΑ τριών «ταχυτήτων» στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΦΠΑ τριών «ταχυτήτων» στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σε μηδενικό ΦΠΑ για την προσχολική και σε 6-13% για την υπόλοιπη εκπαίδευση, φέρεται να καταλήγει η κυβέρνηση.

Μηδενικός ΦΠΑ για νηπιαγωγεία και προνήπια, και για παιδικούς σταθμούς, ΦΠΑ στο 6% για ΙΕΚ φροντιστήρια σχολές χορού κλπ και ΦΠΑ 13% για την τυπική εκπαίδευση, δηλαδή, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, είναι το μοντέλο στο οποίο καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξερχόμενος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη», δήλωσε για το θέμα του 23% ΦΠΑ.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.