Frigoglass: Προχωράει σε επένδυση ύψους 800.000 ευρώ

Frigoglass: Προχωράει σε επένδυση ύψους 800.000 ευρώ
Photo:

Η εταιρεία προχωράει σε αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας τού ιστορικού εργοστασίου που διατηρεί στην Κάτω Αχαΐα.

Σε αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας τού ιστορικού εργοστασίου που διατηρεί στην Κάτω Αχαΐα, προχωράει η Frigoglass.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, στόχος είναι η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του εργοστασίου, καθώς και η διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Η παραγωγή ανταλλακτικών ψυγείων που μέχρι σήμερα γινόταν στη Ρουμανία και την Τουρκία θα γίνεται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σημειώνει στην ανακοίνωσή της, ότι θα αναλάβει επενδύσεις που σε πρώτη φάση θα είναι ύψους 500.000- 800.000 ευρώ και θα συμβάλουν στην αλλαγή του προσανατολισμού και της δραστηριοποίησης του εργοστασίου. Μετά τις αλλαγές, στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας θα υπάρχουν οι εξής δραστηριότητες:

– Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών (Service Center).

– Παραγωγή Ανταλλακτικών για την Ευρώπη (με τη μεταφορά παραγωγής από το εξωτερικό).

– Κέντρο Ανακατασκευής Ψυγείων.

– Παραγωγή Εξειδικευμένων Προϊόντων.

– Γραμμή Παραγωγής Ψυγείων Ανοιχτού Τύπου.

Frigoglass: Ικανοποιητικές πωλήσεις, πτώση στα κέρδη

Εξάλλου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος, το οποίο θα συμβάλει στη διασφάλιση της μακρόχρονης βιωσιμότητας του εργοστασίου, η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το σωματείο των εργαζομένων για την από κοινού κατάρτιση νέου μισθολογικού πλάνου, ανταγωνιστικού των επιπέδων της αγοράς.
Επισημαίνεται από την εταιρεία ότι με βάση το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης διασφαλίζεται πλήρως το σύνολο των θέσεων εργασίας, καθώς το εργατικό δυναμικό μεταφέρεται στις νέες γραμμές παραγωγής που αφορούν την ανακατασκευή ψυγείων και την παραγωγή ανταλλακτικών, ενώ ταυτόχρονα, διασφαλίζεται και πάλι η πενθήμερη εργασία για το σύνολο των εργαζομένων που μέχρι σήμερα απασχολούνταν με το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

«Στρατηγική απόφαση και δέσμευση της εταιρείας είναι η διατήρηση και η περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου, ώστε το εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας να ενδυναμώσει την παρουσία του, στηρίζοντας την τοπική οικονομία της Αχαΐας, αλλά και της χώρας γενικότερα», καταλήγει η ανακοίνωση.