FT: Η Apple μεγαλώνει την… απόσταση με την Κίνα και επιλέγει την Ινδία για τα iPhone 16

FT: Η Apple μεγαλώνει την… απόσταση με την Κίνα και επιλέγει την Ινδία για τα iPhone 16
(FILES) An Apple logo is seen on the outside of an Apple store as new iPhones are released for sale in San Francisco, California on September, 22, 2017. Apple reported modestly higher quarterly profits August 3 despite another dip in revenues, as a record performance in services offset lower iPhone sales. Profits for Apple's third fiscal quarter were $19.9 billion, up 2.3 percent from the year-ago period. Revenues again declined, this time by 1.4 percent. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Θέλει να προμηθεύεται τις μπαταρίες για το επερχόμενο iPhone 16 από ινδικά εργοστάσια.

Σε ένα ακόμα βήμα για τη μείωση της έκθεσης που έχει η Apple στην Κίνα προχωρά ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, σύμφωνα με τους Financial Times, θέλοντας να κατασκευάσει στην Ινδία μπαταρίες για τα επερχόμενα iPhone 16.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο έχει ενημερώσει τους προμηθευτές εξαρτημάτων για την προτίμησή της να προμηθεύεται τις μπαταρίες για το επερχόμενο iPhone 16 από ινδικά εργοστάσια.

Οι κατασκευαστές μπαταριών, όπως η κινεζική Desay, έχουν ενθαρρυνθεί να δημιουργήσουν νέα εργοστάσια στην Ινδία, ενώ από την Simplo Technology, έναν ταϊβανέζικο προμηθευτή μπαταριών για την Apple, έχει ζητηθεί να αυξήσει την παραγωγή στην Ινδία για μελλοντικές παραγγελίες, δήλωσαν τρία άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

«Αν όλα πάνε καλά με την προμήθεια μπαταριών για το iPhone 16, η Apple σχεδιάζει να μεταφέρει περισσότερη παραγωγή μπαταριών για το iPhone στην Ινδία» σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Ξεχωριστά, ένας υπουργός της ινδικής κυβέρνησης δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η TDK, ένας Ιάπωνας προμηθευτής της Apple, δημιουργεί μια εγκατάσταση 180 στρεμμάτων στο Μανεσάρ της πολιτείας Χαριάνα για την κατασκευή κυψελών μπαταρίας που θα χρησιμοποιούνται στα ινδικά iPhones.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Ρατζίβ Τσαντρασεκάρ, υπουργός ηλεκτρονικών και πληροφορικής, συνεχάρη την Apple, την TDK και τους τοπικούς αξιωματούχους για την ενεργοποίηση του «στόχου της κυβέρνησης να εμβαθύνει το οικοσύστημα κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών στην Ινδία»

Η TDK ανέφερε πως «έχει ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία για μέρος της παραγωγής μπαταριών» και έχει σχέδια να ξεκινήσει το 2025.

Εταιρείες όπως η Desay και η Simplo συσκευάζουν τις ηλεκτρικές κυψέλες που παράγονται από την TDK και τους ομολόγους τους σε μονάδες και τις στέλνουν σε συναρμολογητές όπως η Foxconn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times