Φταίει ο Καλάνικ για την κρίση στο εσωτερικό της Uber;

Φταίει ο Καλάνικ για την κρίση στο εσωτερικό της Uber;

Ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, ο Jeff Jones, αποχώρησε από την διάσημη startup μετά από μόλις επτά μήνες στην εταιρεία. Τι συμβαίνει στην Uber; 

H Uber βιώνει την πρώτη μεγάλη κρίση της, μετά την αποχώρηση του, Jeff Jones, ο οποίος είχε προσληφθεί ως marketing expert, για να βοηθήσει την εταιρεία να αναδιαμορφώσει την συχνά κάπως σκληρή εικόνα της προς τα έξω.

Ο Jones παραιτήθηκε μέσα σε λιγότερο από επτά μήνες μετά την ένταξη του στο δυναμικό της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, ο πρώτος «καπνός» ότι κάτι δεν πήγαινε και πολύ καλά, βγήκε τον περασμένο μήνα, όταν η Uber ξεκίνησε την αναζήτηση ενός νέου CEO που θα δουλεύει παράλληλα με τον Travis Kalanick. Το θέμα είναι ότι ο Jones, είχε κάποιες από αυτές τις αρμοδιότητες καθώς η μετακίνησή του προς την Uber, ήρθε από την εταιρεία Target στην οποία ήταν CMO.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Jeff για τους έξι μήνες του στην εταιρεία και να του ευχηθούμε ό, τι καλύτερο,” ανέφερε εκπρόσωπος  τηςUber σε ένα email του.

Ο Jones είναι o τελευταίος από μια σειρά από υψηλού επιπέδου στελέχη να αποχωρούν από την εταιρεία. Τον περασμένο μήνα, ο engineering executive, Amit Singhal, κλήθηκε να παραιτηθεί εξαιτίας των ισχυρισμών περί σεξουαλικής παρενόχλησης που διέρρευσαν από την προηγούμενη δουλειά του στην Google (GOOGL, + 0,27%). Νωρίτερα αυτό το μήνα, Ed Baker, ο αντιπρόεδρος στο κομμάτι του product και της ανάπτυξης της  Uber και διάσημος ερευνητής, Charlie Miller, επίσης αποχώρησε.

Η Uber, ενώ είχε από την πρώτη στιγμή φήμη ως μιας «επιθετικής» και πολλά υποσχόμενης startup, τον τελευταίο καιρό ειδικά βρίσκεται στο επίκεντρο για πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τις ικανότητες ηγεσίας Kalanick, με το μέλλον της εταιρίας να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Ένας πρώην υπάλληλος Uber τον περασμένο μήνα δημοσίευσε ένα άρθρο όπου περιγράφει ένα χώρο εργασίας, όπου η σεξουαλική παρενόχληση ήταν κοινή με τους ιθύνοντες να μένουν ατιμώρητοι. Φυσικά αυτή η δημοσίυεση προκάλεσε την εισαγγελική έρευνα.

Ύστερα, ο Kalanick, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο Bloomberg, να επιπλήττει έναν οδηγό επειδή παραπονέθηκε για τις περικοπές στα ποσοστά που καταβάλλονται σε αυτούς με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της εταιρείας να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Στην περίπτωση της Uber, δεν είναι λίγα εκείνα που δείχνουν προς το πρόσωπο του προέδρου της.