Το φθινόπωρο του 2015 η κυκλοφορία των Windows 10

Το φθινόπωρο του 2015 η κυκλοφορία των Windows 10

Σκοπός της Microsoft είναι να επιστρέψει δυναμικά και να κυριαρχήσει όχι μόνο στα PC αλλά και σε smartphone, tablet και gadget.

Σύμφωνα με τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή της Microsoft, περίπου στα τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου 2015 θα έχει προγραμματιστεί η διάθεση της τελικής έκδοσης των Windows 10.

Σκοπός της Microsoft με αυτή την έκδοση είναι όχι μόνο να διαθέσει τα Windows σε όλα τα PC αλλά παντού. Θέλει να επιστρέψει δυναμικά και να κυριαρχήσει σε smartphone, tablet και gadget, μετά την, μάλλον αποτυχημένη, πρώτη απόπειρα με τα Windows 8.

Ο Κέβιν Τέρνερ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τοποθετεί την κυκλοφορία των Windows 10 αργότερα απ’ότι αναμενόταν, με προηγούμενες αναφορές να κάνουν λόγο για τον Απρίλιο του 2015 ή, το καλοκαίρι.

Τα Windows παραμένουν το Νο 1 λειτουργικό σύστημα στα desktop PC με 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες. Όμως τα PC αντιπροσωπεύουν μόλις το 14% των συσκευών στις οποίες θα μπορούσε να παρέχει λύση η Microsoft, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών Gartner, αναφερόμενη στο πλήθος των smartphone και tablet που έχουν προστεθεί στις υπολογιστικές συσκευές του σήμερα.

Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση της να αναπτύξει ένα λειτουργικό για όλες τις συσκευές και τόνιζε με έμφαση ότι «τα Windows 10 θα τρέχουν παντού», το app store θα είναι ενιαίο, η ανάπτυξη των εφαρμογών θα γίνεται μια φορά και θα προσαρμόζονται στην κάθε συσκευή.