Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τη δική σου mobile εφαρμογή

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα τη δική σου mobile εφαρμογή

Ο Δημήτρης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Jupitee, έχει δημιουργήσει περισσότερα από 40 mobile apps με πάνω από 70.000 downloads.

Κέρδισε τις εντυπώσεις στο Mobile World Congress, εδραίωσε την παρουσία της στην ελληνική αγορά και «φουλάρει» τις μηχανές για τις πρόσφορες αγορές της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας και της Βραζιλίας. Και το όνομα αυτής… Jupitee. Πρόκειται για τη μοναδική στην Ελλάδα πλατφόρμα ανάπτυξης mobile εφαρμογών για λειτουργικό iOS και Android, χάρη στην οποία οποιοσδήποτε διαθέτει βασικές γνώσεις χειρισμού υπολογιστή μπορεί να αναπτύξει εύκολα και γρήγορα τη δική του εφαρμογή.

Μέσα από ένα απλό και εύκολο μενού, ο χρήστης επιλέγει την εμφάνιση, τα χρώματα, και τη λειτουργικότητα της εφαρμογής του και στη συνέχεια εισάγει το περιεχόμενό του με απλό copy/paste. Το περιεχόμενο, η εμφάνιση και η δομή της εφαρμογής μπορούν να αλλάξουν χωρίς κόστος, οποτεδήποτε το επιθυμεί ο διαχειριστής της εφαρμογής και οι αλλαγές πραγματοποιούνται αυτόματα στις συσκευές των τελικών χρηστών.

Στην πλήρη διαμόρφωση οι εφαρμογές μπορούν να ενσωματώνουν από απλά χαρακτηριστικά όπως φωτογραφίες, βίντεο, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, χάρτη, στοιχεία επικοινωνίας μέχρι και πιο σύνθετα όπως push notifications, δυνατότητες booking και reservation, διαδραστικές κατόψεις, λειτουργίες κοινότητας χρηστών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνίας μέσω messaging, προβολής καταλόγου προϊόντων κα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο fortunegreece.com ο Δημήτρης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Jupitee, χρειάστηκαν περίπου 2,5 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν και να ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση. «Το Jupitee σαν concept προέκυψε το 2010 όταν με τους συνεργάτες μου, τον Παναγιώτη Γκόρο και τον Βασίλη Σαλή, αντιληφθήκαμε την ανάγκη των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν τις ολοένα και αυξανόμενες λειτουργίες των smartphones και των tablets».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Δημήτρης Τσιρίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Jupitee

Από το 2012 οι χρήσεις εφαρμογών στην εγχώρια αγορά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 40 mobile apps με τα downloads να ξεπερνούν τις 70.000. Ο Δημήτρης αποδίδει αυτή την εξέλιξη τόσο στην ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών σε Ελλάδα και εξωτερικό όσο και στη συμμετοχή της Jupitee σε διεθνείς διοργανώσεις. Όπως στην περίπτωση των περισσότερων νεοφυών επιχειρήσεων έτσι και στην Jupitee, οι τρεις συνεργάτες επένδυσαν στην αρχή ίδιους πόρους και τα πρώτα κέρδη έκαναν την εμφάνισή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Το 2013 κλείσαμε με αξιοσημείωτη κερδοφορία. Η οποία αναμένουμε ότι θα τριπλασιαστεί στο κλείσιμο του τρέχοντος έτους».

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες νέες εφαρμογές για Android

Η απόκτηση του Jupitee από τις επιχειρήσεις δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για αυτές. Τους δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να δημιουργήσουν και να διαθέσουν τη δική τους mobile εφαρμογή σε οχτώ γλώσσες προσφέροντας στους πελάτες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Και όλα αυτά δίχως γνώσεις προγραμματισμού, υψηλό κόστος, περιορισμούς στα downloads, χρεώσεις στις ενημερώσεις του περιεχομένου, ψιλά γράμματα ή άλλες κρυφές χρεώσεις! Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 14 ημέρες για να την παραμετροποιήσει και να δοκιμάσει την εφαρμογή, πριν αποφασίσει να την ανεβάσει στα αντίστοιχα app stores. «Ακολουθούμε μια 100% “try before you buy” προσέγγιση, ώστε κάποιος να μην έχει ρίσκο και να γνωρίζει εκ των προτέρων το πώς θα είναι η τελική του εφαρμογή».

Όλα τα πακέτα περιλαμβάνουν εφαρμογή για iPhone, iPad, Android κινητά και ταμπλέτες, με απεριόριστες εγκαταστάσεις. Το πιο δημοφιλές είναι το πακέτο advanced, όπου με 39,90 Ευρώ/μήνα κάποιος αποκτά και απεριόριστα push notifications. Επιπρόσθετα, σε κάθε ενεργή εφαρμογή περιλαμβάνεται και η υποστήριξή της σε θέμα τεχνολογιών – π.χ. αν η Apple βγάλει νέα έκδοση του iOS η Jupitee θα φροντίσει αυτόματα η εφαρμογή να το υποστηρίξει, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Το mobile app εξακολουθεί και λειτουργεί ακόμη και όταν ο χρήστης δεν έχει internet, καθώς μιλάμε για μια native εφαρμογή που συγχρονίζει αυτόματα το περιεχόμενο με τον κεντρικό server και το αποθηκεύει τοπικά, ώστε να είναι διαθέσιμο ακόμα και χωρίς Internet. Με αυτό τον τρόπο ο τελικός χρήστης βλέπει πάντα το πιο πρόσφατο περιεχόμενο. Έχει δε μεγάλη απήχηση τόσο σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία που φιλοξενούν επισκέπτες από το εξωτερικό, όσο και καταστήματα ή εκθέσεις που αδυνατούν να παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο Internet σε όλη τους την έκταση.

Εκτός από την διεθνή επέκταση και ενδυνάμωση του δικτύου συνεργατών, στα άμεσα σχέδια της Jupitee περιλαμβάνονται η διάθεση της λύσης για λειτουργικό Windows Mobile, εφόσον αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, και η αναβάθμιση πλατφόρμας διαχείρισης ώστε να είναι πιο λειτουργική και φιλική προς τον πελάτη.