Γ. Κουμουτσάκος για Μόρια: Οι άστεγοι μετανάστες θα μεταφερθούν προσωρινά σε σκηνές

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες και επισήμανε ότι τα 408 ασυνόδευτα ανήλικα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον Γιώργο Κουμουτσάκο για τη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να ανακοινώνει πως οι 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες και επισήμανε ότι τα 408 ασυνόδευτα ανήλικα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές. Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι βάσει των πληροφοριών δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ζωής. Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα η κατάσβεση των εστιών και η κατόπτευση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ της Μόριας, θα μεταφερθούν ως απόψε το βράδυ σε σκηνές που θα εγκατασταθούν σε οικισμούς της Μόριας ή σε χώρους δίπλα στον οικισμό. Οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς.

Το tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τη φωτιά στη Μόρια

Για μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση κάνει λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια, με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες να βρεθούν άστεγοι. Όπως σημειώνει ο Αναπληρωτής Μετανάστευσης και Ασύλου, «Ο συνδυασμός μετανάστευσης & πανδημίας διαμορφώνει μία κατάσταση εξαιρετικά απαιτητική».

«Διαχειριζόμαστε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση. Δραματικά γεγονότα στη Μόρια οδήγησαν σε μεγάλη πυρκαγιά. Το ΚΥΤ έχει καταστραφεί. Αποτέλεσμα να μείνουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι άστεγοι. Ο συνδυασμός μετανάστευσης & πανδημίας διαμορφώνει μία κατάσταση εξαιρετικά απαιτητική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος και συνεχίζει:

«Δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα είναι προστατευμένα και βρίσκονται σε ασφαλείς περιοχές ή ξενοδοχεία. Οι ευάλωτοι επίσης θα μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές. Προτεραιότητα η κατάσβεση των τελευταίων εστιών.

Έχει υπάρξει άμεση ενημέρωση της @EU_Commission που προσφέρει την αμέριστη συμπαράστασή της. Αντίστοιχη συμπαράσταση επιδεικνύεται από πολλά κράτη – μέλη. Έχω ήδη συνομιλήσει με τους ομολόγους μου από το Λουξεμβούργο & την Αυστρία & με τον Πρέσβη της Γερμανίας».

Σχετικά άρθρα