«Η Γαλλία δεν θα αποποιηθεί των ευθυνών της για την Συρία»

«Η Γαλλία δεν θα αποποιηθεί των ευθυνών της για την Συρία»

Διατεθειμένος φαίνεται ο Φρανσουά Ολάντ να συμμετάσχει η Γαλλία σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με δηλώσεις πηγής  προσκέιμενης στα Ιλίσσια Πεδία, «η Γαλλία δεν πρόκειται να αποποιηθεί των ευθυνών της για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία.  Η ίδια πηγή μάλιστα δήλωσε ότι: «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, για το ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στην Δαμασκό, την περασμένη εβδομάδα».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ νωρίς το απόγευμα της Τρίτης συναντήθηκε με τους πρεσβευτές των χωρών του δόγματος για την Συρία και απ’ ότι υποστηρίζεται από διάφορες πηγές, φαίνεται ότι είναι διατεθιμένος να συμμετάσχει σε μια Συμμαχική Στρατιωτική Επέμβαση ενάντια στο καθεστός του Μπασάρ Αλ Ασάντ και των πορσκείμενων σε αυτών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη: ηχούν τα «τύμπανα» του πολέμου για τη Συρία

Ως επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό των επιθέσεων ενταντίων στρατηγικών σημείων, προκειμένου να τιμωρηθεί το καθεστώς για τις μέχρι τώρα πράξεις του εναντίων αθώων, αλλά και να αποτραπεί η επανάληψη χρήσης χημικών όλων, γράφει η εφημερίδα Le Point.

Η ανάπτυξη γαλλικών χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή της Συρίας, ωστόσο, φαίνεται να έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Γαλλικής Διπλωματίας, Λοράν Φαμπιούς, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.