Gap year: Ένας χρόνος για εσάς

Gap year: Ένας χρόνος για εσάς

Και, όμως, ένας χρόνος αεργίας θα σας ανοίξει τις επαγγελματικές πόρτες. 

Πόσοι από εμάς δε χρειαστήκαμε ένα «διάλειμμα»; Μια παύση από όσα κάνουμε ώστε να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, να αλλάξουμε εικόνες και να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες.

Η έννοια του «gap year», του ετήσιου διαλείμματος από τις σπουδές, την εργασία, και της καθημερινότητας κερδίζει συνεχώς υποστηρικτές απ’ όλες τις ηλικίες και τα επαγγελματικά στάδια, από φοιτητές έως εργαζόμενους, σε μια ποικιλία θέσεων και επαγγελμάτων.

Σε οποιαδήποτε ηλικία, το διάλειμμα είναι ευεργετικό. Ολοένα και περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι αποφασίζουν να κάνουν ένα «διάλειμμα» – από τρεις μήνες έως και 2 χρόνια συνήθως – για να ταξιδέψουν, να αλλάξουν τρόπο ζωής ή για να προωθήσουν την καριέρα τους. Και το πιο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο σε αυτή την τάση είναι το γεγονός ότι δείχνει να επιδρά θετικά στην ψυχολογία, την απόδοση, αλλά και την μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ανάλυσης Μετάβασης Νέων (CAYT), οι φοιτητές που αποφασίζουν να καθυστερήσουν έναν χρόνο τις σπουδές τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποφοιτήσουν με άριστα σε σύγκριση με αυτούς που πηγαίνουν κατευθείαν από το σχολείο στο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό ίσως και το ποσοστό των φοιτητών που περιμένουν έναν τουλάχιστον χρόνο μετά το σχολείο για να πάνε στο πανεπιστήμιο έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, από 2,7%, το 2011 σε 5,1%, το 2013. Αλλά και μια έρευνα που έγινε σε 200 διακεκριμένες επιχειρήσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι το 15% αυτών επιτρέπει πλέον τις εκπαιδευτικές άδειες για τη συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα.

Η απόκτηση εμπειριών, προσδιορίζει το ποιοι είμαστε, αλλά και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Αποτελεί κομμάτι της ζωής μας και τμήμα του προσωπικού μας οικονομικού συστήματος, της προσωπικής μας οικονομίας. Η προσωπική οικονομία εκπροσωπεί την υγεία ολόκληρης της οικονομικής μας ζωής. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα και προσοχή για να παραμένει σε ισορροπία.

Σ’ αυτό στοχεύει η HSBC, η τράπεζα με την παγκόσμια παρουσία, στην Ελλάδα, με την υπηρεσία HSBC Premier, προσφέροντας παγκόσμια τραπεζική στήριξη, σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, με άμεση υποστήριξη έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως.

Η υπηρεσία HSBC Premier δημιουργήθηκε για να παρέχει προσωπική υποστήριξη στην προσωπική σας οικονομία. Και μπορεί να το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, παρέχοντάς σας έναν αποκλειστικό Προσωπικό Συνεργάτη HSBC Premier, που υποστηρίζεται από μια ομάδα διεθνών ειδικών και αξιολογείται ανάλογα με το πόσο καλά καλύπτει τις ανάγκες σας και πόσο ικανοποιημένοι είστε από τις υπηρεσίες του.

Σας προσφέρει επίσης παγκόσμια συνδεσιμότητα μέσω online banking, για να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς που τηρείτε παγκοσμίως στην HSBC με μία πρόσβαση στην υπηρεσία Global View & Global Transfers και να πραγματοποιείτε μεταφορές κεφαλαίων (χωρίς χρέωση) μεταξύ των συνδεδεμένων με την υπηρεσία λογαριασμών στην HSBC.

Σε περίπτωση τώρα που μετακομίζετε στο εξωτερικό, έχετε και πάλι τη δυνατότητα να ανοίξετε λογαριασμό HSBC Premier άμεσα, πριν αναχωρήσετε για τη νέα χώρα, να αιτηθείτε για πιστωτικές κάρτες με παρόμοια όρια με εκείνα που τηρούσατε και να μεταφέρετε το πιστωτικό σας υπόλοιπο ώστε να μην υπολείπεται του ορίου που ήδη έχετε.*

Θέτοντας την προσωπική σας ικανοποίηση ως προτεραιότητα και την εξατομικευμένη εξυπηρέτησή σας ως αρχή μας, η υπηρεσία HSBC Premier είναι όλα όσα χρειάζεται η προσωπική σας οικονομία.

*Τα ανωτέρω τελούν με την επιφύλαξη της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών και τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας στην εκάστοτε χώρα.